Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor
Wiadomość
lila19
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 2:23 pm Temat postu: tabletki a biegunka
Tabeltki łykam op 21 i zastanawiam się czy jak rano dostanę biegunkę to one zdążą się wchłonąć, bo podobno w nocy wchłanianie jest dużo wolniejszde. na ulotce pisze o odstępie 3-4 godzin ale wolę się upewnić.
Powrót do góry
klementyna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 8:38 pm Temat postu:
jeśli w ciągu 4 godzin biegunka nie wystąpi, to chyba nie ma się czym martwić A do rana już na pewno się wchłonie.
Powrót do góry
agawka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Gru 14, 2010 5:11 pm Temat postu:
bardzo prosze o pomoc !!!
zazywam tabletki ok 20 wieczorwem. wczoraj brałam 4 tabletke z opakowania.
wieczorem,jakias godzine po tabletce zlapala mnie lekka biegunka.potem (nie wiem o ktorej) ale w nocy to sie nasililo...wiec nie wiem czy tabletka sie wchlonela czy nie :/ biegunka ktora trwa praktycznie do teraz ze co kilka h chodze do wc. dzis rano wzielam 2 tabletki nifuroksazydu
mialam temp 39 stopni wiec nie myslalam za bardzo o antykoncepcji.
teraz zastanawiam sie czy mam brac 2 tabletki oraktycznie naraz (bo za 4h znowu bym wziela) czy olac i przez np tydzien?stosowac prezerwatywy....
jak bym wziela podwojnie tabletke to co mam skonczyc opakowanie o jeden dzien wczesniej?czy to nie bedzie mialo jakiegos wplywu na skutecznosc?i czy juz zawsze bede brala nowe opak o ten dzien wczesniej?
bardzo prosze o rade teraz dopiero sie otrzezwilam
Powrót do góry
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
Wysłany: Czw Gru 16, 2010 11:38 pm Temat postu:
Lekka biegunka tzn luźny stolec?Bo luźny stolec to nie jest biegunka...
Dla pewności zabezpieczaj się dodatkowo przez7dni _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą.
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1