Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 2:28 pm Temat postu: Tabletki antkoncepcyjne a wątroba |
|
|
Chciałabym zacząć zażywać tabletki natykoncepcyjne, wybieram sie 3go do lekarza ale zanim pojde to minie sporo czasu i chcialabym sie juz teraz dowiedziec, czy moglabym je brac, kiedy musze uwazac na moja watrobe?
Drazniona byla mocno antybiotykami i zoltaczka typu B.
A drugie pytanie, jesli jestem nosicielem wirusa zoltaczki typu B i nie zarazam, to moge wspolzyc bez prezerwatywy z partnerem bez strachu zarazenia go? bo w sumie tez wirus przenosi sie drogą płciową... _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 5:27 pm Temat postu: |
|
|
Może ktoś cos napisac?
Nie zostawiajcie tego bez odpowiedzi _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:23 pm Temat postu: |
|
|
powinnaś używac prezerwatyw. A tak dokładnie to lekarz ci powie bo to musi najpierw sprawdzić _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 10:43 pm Temat postu: |
|
|
witam:) powinnas uzywac prezerwatywy,chyba ze konsekwencje bierzesz na siebie co do wątroby to w mojej ulotce jest napisana taka zmianka(nie należy przyjmować):
"gruczolaki lub raki wątroby lub czynne zaburzenia czynności wątroby do czasu uzyskania prawidłowych wyników parametrów czynnościowych wątroby"
oraz kiedy powinniśmy odstawić lek:
"żółtaczka,zapalenie wątroby.."
jeśli masz bardzo szczegółowe pytania to musisz uzbroić sie w cierpliwość i poczekać do wizyty u lekarza.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 12:31 am Temat postu: |
|
|
No wiec badam sie czesto i wyniki watrobowe mam rewelacyjne, a to bylo bardzo dawno i jest okej i mysle po tym poscie ze mi nie powinny zaszkodzic
Hm... a co do zoltaczki, to chyba moglam po tylu latach sie wyzbyc z siebie tego wirusa, nie chorowalam i mowiono mi ze nie zarazam.
Spytam sie dokladnie lekarza czy jesli sie zaszczepi to bedzie mozna "beeeez"
Dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam,
Ola :* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|