Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bartuch
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 11:24 am Temat postu: Tabletki antykoncepcyjne efekty uboczne dlugosc dzialanie |
|
|
Mam takie pytanie jezeli moja dziewczyna bierze tabletki juz 10 miesiecy to czy dzialaja one w zupelnosci? czy moge juz byc naprawde spokojny ze niezajdzie w ciaze? Ona troche przytyla ma male sadelko na brzuszku :] czy to jest normalne bo braniu przez taki czas tabletek ... nie kochmy sie czesto bo nie mamy na to czasu i miejsca:( ...jezlei dostaje okres (ma krwawienie i czasami boli ja mocno brzuch:/) po kazdym skonczeniu opakowania to znaczy z enapewno nie jest w ciazy? prosze o odpowiedz dziki wielkie ! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 12:10 pm Temat postu: |
|
|
jesli bierze regularnie co do dnia i godziny to nie ma mowy o ciazy..
poza tym jak sie zazywa tabletek to cykl owulacyjny zostaje wstrzymany.
Jesli skoncza sie i nie zakupi nastepnych i nie daj Boze bedziecie uprawiali sex bez zabezpieczen to moze skonczyc sie to malutka, płaczaca niespodzianka a te jej sadełko to wynik dzialania hormonow zawartch w tabletkach _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 4:04 pm Temat postu: |
|
|
W zupelnosci zgadzam sie z poprzedniczka! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alvaro
|
Wysłany: Wto Mar 20, 2007 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, moja dziewczyna brala tabletki dopiero pierwszy raz ( parwie miesiac ) i doszlo do stosunku w dzien kiedy konczylo sie opakowanie zazyla ostatnia o okreslonej porze ( tak wyszlo ze dopiero wtedy sie kochalismy ), i juz 4-y dzien nie wystepuje krwawienie? czy to normalne jaka jest teoria? czy bylaby tu mozliwosc zajscia wciaze w takim wypadku? czy te tabletki dzialaja jeszcze kilka dni i nie ma obaw po tym stosunku gdy wziela ostatnia? ( bo plemniki moha torche wytrzymac stad pytanie )
z gory dziekuje za odpowiedz
----edit by Pituszka
Widze że już któryś raz piszesz ten sam post, ja już odpwiadalam ci na niego, mogles napisać w tym samym temacie. Narazie ci daruje ale nie pisz już takich samych postów w różnych tematach... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabrysia88
|
Wysłany: Sro Mar 21, 2007 10:02 pm Temat postu: |
|
|
to zalezy jakie brala tabletki.zazwyczaj kobieta brajaca tabletki jest bezplodna po 2miesiacach brania,moglo dojs do zaplodnienia jezeli niezastosowaliscie dodatkowo zabezpieczenia,najlepiej poczekajcie jeszcze pare dni i gdy niedostanie miesiaczki to zrobcie test ciazowy i niezaszkodzi wizyta u lekarza w celu wyjasnienia dlaczego niedostala miesiaczki.krwawienie musi nastapic w dniach tzw.miesiaczka z odstawienia tabletek.po skonczeniu opakowania.chociaz organizm mogl roznie zareagowac skoro bierze tabletki pierwszy raz,jej cialo musi sie przyzwyczaic do hormonow zawartych w tabletkach i moze roznie reagowac.jezeli przeszla wszystkie badania dobrze i ma dobrze dostosowane tabletki to niepowinno byc problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alvaro
|
Wysłany: Czw Mar 22, 2007 3:59 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedzi, dziewczyna dostala krawienie dopiero na 5-ty dzien po odstawieniu tabletek wiec jest ok |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|