FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gastric
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 1:53 am Temat postu: Tabletki hormonalne a... szantaż? |
|
|
Witam
Sprawa jest świeża i aż mi się ręce trzęsą ze zdenerwowania, musicie mi pomóc.
Byłem, a właściwie, cholera, jestem z dziewczyną od jakiegoś już czasu. Współżyjemy regularnie, ona zabezpiecza się tabletkami Yasminelle. W piątek wzięła pierwszą pigułkę z trzeciego blistra. Pigułki bierze przed południem. W sobotę ok południa współżyliśmy po raz ostatni. Niestety tak w życiu bywa, że rano sobie bzykasz, a pod wieczór świat Ci się załamuje. Nie pytajcie o przyczynę, w każdym razie nie mogę już z nią być. Zrobiła mi naprawdę wielką krzywdę.
No i tu się pojawia problem. Ona twierdzi, że jeżeli ją zostawię, automatycznie przestanie brać tabletki antykoncepcyjne, a co za tym idzie, zajdzie w ciążę (jak uważa). Ja nie mam zamiaru już z nią współżyć, tylko teraz nie wiem, co mam zrobić. Czy jeżeli nie weźmie jutrzejszej (właściwie już dzisiejszej, w każdym razie niedzielnej) tabletki i kolejnych, to dzisiejszy stosunek może spowodować ciążę? Jak to ogólnie działa, czy tabletka z soboty jest w stanie powstrzymać owulację na tak długo, żeby moje plemniki zdążyły już paść?
Bardzo proszę o radę, pękam ze złości, nie dosyć, że zrobiła mi krzywdę, to teraz szantażuje mnie w tak bezlitosny sposób... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 11:14 am Temat postu: |
|
|
ostatni dzień, w którym jest zabezpieczona jeżeli nie zamierza kontynuować brania tabsów, to dzień wzięcia ostatniej pigułki. tak więc jeśli wzięła w sobotę i sie w tym dniu kochaliście, to nie zajdzie w ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 5:25 pm Temat postu: |
|
|
O kurna ale panna wow że takie coś mozę do głowy przyjść ale nie martw się będzie si:) _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|