Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iwka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 3:57 pm Temat postu: tabletki w mlodym wieku |
|
|
hej chcialam bym sie dowiedziec czy jest mozliwosc przepisania tabletow dziewczynie ktora nie ma 18 lat ma nie regularna miesiaczke ale ma za to bardzo bolesne miesiaczki a tabletki na pewno by te bole oslabily ma tez problemy z cera i wogole wspolzyje z chlopakiem i ma dosc zamartwiania sie czy ma przy sobie patentexy i durexy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 7:13 pm Temat postu: |
|
|
nie dotyczy to Ciebie wg mnie nie ma przeciwskazan zadnych,ale mozesz poczekac na wypowiedzi innych dziewczyn. Własnie po to sa tabsy zeby nie tylko zapobiegac ciazy ale i kłopotom z cera i bolesnymi okresami _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Do ginekologa mozna chodzic samemu od kiedy sie skonczy 16 lat. Warunkiem przepisania tabletek jest przede wszystkim miesiaczkowanie od minimum 2 lat i po prostu szczera rozmowa z ginekologiem
Nie ma raczej przeciwskazan zeby wypisal ci tabletki, chyba ze bedzie to zwiazane z zagrozeniem zdrowia, jak na przyklad niewydolnosc watraby, ale wtedy zalecane sa plasterki Ja mam nie do konca dzialajaca watrobe, zalecala mi plastry, ale wzielam na swoja odpowiedzialnosc tabletki i mi sie nic nie dzialo zalezy od organizmu.
Jesli masz jeszcze sporo czasu zanim pojdziesz do gina po tabletki, najlepiej by bylo gdybys poszla do najblizszego laboratorium i zrobila badani krwi na ilosc hormonow - to pomoze ginowi dobrac ci odpowiednie tabletki
Zycze powodzenia! _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Czw Sie 02, 2007 3:10 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem ile masz lat ale jak wchodzilam na pewne forum to dziewczyny w wieku 15 lat zaczynaja juz nawet przyjmowac tabletki. Tyle ze niektorzy lekarze moga po porstu ich nie przepisac z roznych powodow. szczegolnie z powodu wlasnych pogladow na brannie tabletek.
Pozdrawaim |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 4:56 pm Temat postu: |
|
|
dlatego najlepiej popytaj wsrod kolezanek, czy na forach gdzie znalezdz dobrego, wyrozumialego i kompetentnego ginekologa. Tabletki maja czesto wlasnie za zadanie m.in. uregulowac cykle i zmniejszyć ból, ja sama swego czasu 1 w miesiacu trafiałam do szpitala, bo mdlałam z bólu, to było nie do zniesienia. Lekarka przepisała mi własnie harmonet zeby ten cykl uregulować i zmniejszyc moje cierpienia
Zreszta teraz jest taki wybor na rynku ze jest w czym wybierać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 6:39 pm Temat postu: |
|
|
ja bylam u ginekologa w wieku 16 lat i sam mi zaproponowal (ze wzgledu na zblizajace sie wakacje) tabletki antykon. tym bardziej ze tez mialam bardzo bolesne i nieregularne miesiaczki. cykl mi sie uregulowal, juz tak nie boli no i w ciazy nie jestem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 7:15 pm Temat postu: |
|
|
to samo miałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nie-bo
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 12:59 pm Temat postu: |
|
|
mi zaproponowano przy pierwszej wizycie, wtedy akurat z zupełnego braku partnera nie skorzystałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|