Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

tablety dla kobiety :D

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ssak

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 3:01 am    Temat postu: tablety dla kobiety :D Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakie tablety polecacie i w jakich cenach można je nabyc ;p?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 6:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tego to jest mnóstwo. Smile A ceny są mniej więcej 20-40 zł.
Najlepiej tabletki dopasuje Ci ginekolog. Zależy ile masz lat, czy na coś chorujesz...
Wszystkie są podobne, podobnie skuteczne. Wink

Obecnie Yasminelle mają najmniejszą dawkę hormonów. Więc dla młodej kobietki, to uważam w sam raz.

Ale tak jak napisałam, zapytaj ginekologa. My Ci ich raczej nie dopasujemy.

Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
ssak

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spoko tylko ja jestem chłopakiem hehe Wink z dziewczyną rozważam ta opcje ma 17 lat Wink dzięki :*
Powrót do góry
karioka
Przyjaciel forum

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 8:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj, a nie uważasz, że siedemnaście lat to troszkę za mało na ingerencję hormonalną? Rolling Eyes
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 10:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rany, teraz dziewczyny coraz wczesniej zaczynaja brac tabsy. przecież to nie cukierki... tzn. dobrze jest myśleć o zabezpieczeniu i 17 lat to jeszcze nie tak źle, ale mam koleżanke, która od 14stego roku życia bierze. ja nie wiem, co ona będzie miała jak odstawi. chyba dopadnie ją trądzik młodzieńczy i dojrzewanie :/
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Cze 27, 2007 11:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No trochę za mało tych latek.
Ale przynajmniej para myśli o dobrym zabezpieczeniu - to należy pochwalić Wink
Powrót do góry
ssak

PostWysłany: Czw Cze 28, 2007 10:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lepiej pomysleć a jak trzeba to i się poradzić żeby nie narobić sobie kłopotów ;/ dziecko to nie dla nas ;]
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Cze 28, 2007 7:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No przecież nic nie mówię. Lepiej zabezpieczyć się Wink
Powrót do góry
bodek24

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 12:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dla mlodych dziewczyn lekarze zapisuja zwykle tabletki niskohormonalne. lepiej chyba zeby 17latka sie zabezpieczala, skoro i tak zdecydowali sie na uprawianie milosci.
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

17 lat to nie tak mało (dużo się słyszy o 15-latkach w ciąży) i warto pomyślec o dobrym zabezpieczeniu, gdy podejmujecie się tego "wyczynu"...
lepiej dmuchac na zimne...

co z tego umoralniania przez starszych...przecież jeżeli chcą to i tak to zrobią.. więc może zamiast pouczac co i jak <czego nie bronie, ani nie uważam za złe> to lepiej polecic coś dobrego i skutecznego..

sama nie biorę tabletek chociaż mam róznież 17 lat, ale może skorzystaj ze wskazówki Yalissei...Yasminelle mają małą ilośc hormonów- w sam raz dla młodej, początkującej:)
ps. o tym nawet w necie wyczytasz..

tak w ogóle to ginekolog powinien dobrac, ale to jest kwestia wybrania sie do jego gabinetu:)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1