FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kks
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 1:48 pm Temat postu: Talidomid |
|
|
Witam,
bez zbędnych tłumaczeń, po co i dlaczego, muszę jak najszybciej się dowiedzieć, czy w Polsce można dostać lek Thalidomide ( Talidomid ), i ile on kosztuje? Na pewno jest tu ktoś zorientowanych, proszę o pomoc!
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam
D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 8:27 pm Temat postu: |
|
|
Tak mozna dostac ten lek,ale tylko na konkretne schorzenia(wyjatkowo grozne),jednak jest on bardzo zadko przepisywany,jest to bardzo kontrowersyjny lek o do konca nie stwierdzonym dzialaniu,niszczy nic DNA u plodu i powoduje szereg innych dzialan niepozadanych.W latach 60 wycowfali go z rejestru lekow po to by w niespelna 30 lat pozniej znowu go wpisac.Naszczescie nasi lekarze niechetnie i naprawde w wyjatkowych sytuacjach go przepisuja,nie wiem po co Ci ten lek,ale jestem przekonana ze nigdzie go nie kupisz,chyba ze bedziesz mial recepte od specjalisty w co watpie bo raczej ciezko ja uzyskac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kks
|
Wysłany: Czw Maj 24, 2007 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Jeszcze jedno pytanie: czy ktoś może wie, ile ten lek mniej więcej kosztuje na wolnym rynku w Polsce? Jest to bardzo ważna sprawa, proszę o pomoc. Jeśli nikt nie wie, gdzie mam szukać rady? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|