Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 4:26 pm Temat postu: termin poczęcia
bardzo proszę o pomoc i udzielenie mi bardzo waznej informacji czy jeżeli od 7 września rozpoczyna się 22 tydzień ciąży to czy jest prawdopodobne żeby dniem zapłodnienia był 28 kwiecień a termniem porodu 5 styczeń ? czy jest małe prawdpodobieństwo żeby ten dzień był dniem poczęcia?
Powrót do góry
KoffanaAgoosia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 5 podziękowań w 4 postach
Wysłany: Pią Wrz 04, 2009 5:55 pm Temat postu:
z moich szybkich obliczen wyszlo mi na to ze jesli 7 wrzesnia bedzie 22 tydz ciazy to poczecie bylo ok 20 kwietnia a termin narodzin 10 stycznia ale wazne tez jest to kiedy mialas ostatnia miesiaczke i jakie mialas dlugie cykle pozdrawiam
Powrót do góry
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
Wysłany: Wto Wrz 08, 2009 2:47 pm Temat postu:
oj ciężko stwierdzić czas poczęcia. Tak naprawdę nie da się tego oszacować. Nawet gdy współżyłaś tylko raz w ciągu tego szczęśliwego cyklu to prawdopodobieństwo,że właśnie w tym dniu doszło do zapłodnienia jest równe 20 %.
Jeśli chodzi o datę porodu oblicza sie ją w taki sposób: Liczysz od pierwszego dnia miesiączki . Dodajesz 40 tygodni i koniec 40 tygodnia jest terminem porodu. Oczywiście wszystko na bierzaco sie zmienia bo zależy tez jak dzidzia rośnie , jak jest duża itd. Generalnie ginekolog ustala datę narodzin liczac 40 tygodni od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. _________________ Jestem mamą ))
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Ciąża i poród
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1