Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamii
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:13 pm Temat postu: testy z krwi nie zgadzają sie z testami z moczu |
|
|
witam mam problem miesiączkę miałam 20 grudnia podejrzewam ciąże . mam do tego powody iż 2 testy z moczu wychodzą mi pozytywnie a test z krwi który robiłam tydzien temu wyszedł negatywnie poniżej 0,1 . Miesiączki nie mam do dziś . Jeśli to nie ciąża to czemu wychodzą mi pozytywne testy ciążowe i co z tą miesiączką ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Kamii, rzeczywiście dziwna sytuacja, testy krwi są wiarygodniejsze niż te apteczne .. może nastąpiła pomyłka ? radziłabym jak najszybciej skonsultowac się z lekarzem ginekologiem, jeśli od grudnia nie masz miesiączki to już powinien wykryc ciążę _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od czasu w jakim zrobiłaś test z krwi. Jeśli zrobiłaś wcześnie może jeszcze nie wykazał. Testy z moczu zrobiłaś później i już wykazałay. To pierwsza możliwość.
Druga - błąd laboratorium
trzecia - testy są odczytywane po upływie określonego czasu _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamii
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:53 pm Temat postu: |
|
|
testy z apteki byly szybciej robione niz krwi,1 test byl o kresie planowanej miesiaczki,a 2 tydzien po
a test w labolatorium byl robiony tydzien twemu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Lut 17, 2011 9:37 pm Temat postu: |
|
|
No to dziwna sytuacja aczkolwiek zdarza sie . proponuję wykonać jeszcze raz bete hcg to wszystko wyjaśni. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
SamotnyWilk
|
Wysłany: Pon Lut 21, 2011 12:57 am Temat postu: Re: testy z krwi nie zgadzają sie z testami z moczu |
|
|
Kamii napisał: | witam mam problem miesiączkę miałam 20 grudnia podejrzewam ciąże . mam do tego powody iż 2 testy z moczu wychodzą mi pozytywnie a test z krwi który robiłam tydzien temu wyszedł negatywnie poniżej 0,1 . Miesiączki nie mam do dziś . Jeśli to nie ciąża to czemu wychodzą mi pozytywne testy ciążowe i co z tą miesiączką ? |
testy krwi raczej sie nie myla Chyba ze tak jak ktos juz pisal, blad w labie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|