FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lolkaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 21, 2006 12:54 pm Temat postu: TORBIEL |
|
|
witam!
Ostatnio na badaniu USG lekarz powiedzial ze na prawym jajniku moge mie Torbiel. Wystraszylo mnie to. Moze ktos z Was wie co to jest i co powoduje bo ja jestem ciemna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
juli
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 9:48 pm Temat postu: Torbiel na jajniku |
|
|
W wakacje wykryto u mnie torbiel wielkości 6cm na prawym jajniku. Moja pani ginekolog w zasadzie się tym za bardzo nie przejęla. Powiedziała, że to tzw. czynnościówka i, że to znika i sie pojawia (czyli: nie ma się czym martwić!). Po jakimś miesiącu znowu zaczeła mnie strasznie boleć prawa strona brzucha, a na dodatek ból 'paraliżował' mi prawą nogę. Poszłam więc ponownie do ginekologa, powtórzyła to samo, co wcześniej, przypisała mi tabletki 'mycrogynon 21', miały mi niby pomóc, a niestety jest jeszcze gorzej. Musialam je odstawić po 2 tygodniach stosowania. Mam strasznie bolące miesiączki, a ten prawy jajnik nie daje mi spokoju. Slyszałam, ze trobiele moga prowadzić do niepłodności, to prawda? Jak pozbyć się tego 'intruza'? Moge iśc nawet pod noż , oby tylko przestało boleć!!
----edited by Yalissea
Proszę umieszczać tego typu tematy w odpowiednich działach do tego przeznaczonych.
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
brytka
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 7:51 pm Temat postu: |
|
|
wyczytalam w roznych artykulach jaki to jest bol miec torbiela na jajniku,ale nigdzie nie znalazlam informacji o tym zeby mial powodowac nieplodnosc.Leczy go sie tabletkami,ale moze on powracac,wtedy mozna wykonac zabieg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Twoja gin zbagatelizowała problem. Torbiele są bardzo poważne, bądź co dąź to forma nowotworu. Ja również miałam torbiel na prawym jajniku, miał 6x6cm. Brałam przez 2 miesiące proszki i zniknął(na szczęście). Jestem teraz pod opieką endokrynologa, gdyż jeżeli raz pojawi się torbiel, może się to powtarzać. Ogólnie torbiele o tych rozmiarach są usówane laparoskopowo, międzyinnymi. Radze iść do innego specjalisty.
Dodam też że torbiele mogą pękać, skręcać się itp. Jeżeli torbiel nie zostanie zniwelowany, może doprowadzić to do rozrostu, w skutek czego czasami usuwa się cały jajnik. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać
Ostatnio zmieniony przez drapaka dnia Nie Lut 04, 2007 2:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|