Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Loiska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 22, 2017 10:37 pm Temat postu: ... |
|
|
A byłaś może u dermatologa z tym albo u ginekologa? Czasami taki stan jest spowodowany zaburzeniami hormonalnymi. Ja przy pierwszych tabletkach antykoncepcyjnych dostałam takiego trądziku, że masakra Całą buzie miałam w bolących syfkach. W końcu ginekolog zmienił mi tabletki na belarę po, której z czasem problem zniknął. Jeśli stosujesz antykoncepcję skonsultuj to z ginekologiem bo może masz źle dobraną. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Cze 27, 2017 9:31 am Temat postu: |
|
|
A to akurat nie jest absolutnie żadnym zaskoczeniem. Bardzo wiele osob dostaje trądziu właśnie po ukończeniu 30 stego roku życia.
Co polecam
stosowanie naturalnych kosmetyków ( mi pomogła najbardizej seria Iwostin puritin) https://www.iwostin.pl/
oczyszczanie enzymatyczne a nie mechaniczne
unikanie słońca
oraz dokładne oczyszczanie skóry |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia399
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2017 10:19 am Temat postu: |
|
|
Bardzo często sami winni jesteśmy temu, ze dopadł nas trądzik.A przyczyn może mieć wiele:
nieodpowiednia pielęgnacja
wyciskanie pryszczy
oraz zła dieta
Sama miałam największe problemy własnie z wyciskaniem pryszczy. Przez długi czas nie mogłąm sie opanować aby nie wycisnąć pryszcza z białą diodą na środku. Warto jest jednak przestać tak robić ponieważ jak wycisśnie się pryszcza to bakterie rozlewają się na całej skorze. I stan jeszcze bardziej się pogarsza.
http://www.benzacne.pl/blog/tradzik-mlodzienczy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
frania20
|
Wysłany: Nie Lis 19, 2017 4:46 pm Temat postu: Trądzik |
|
|
Niestety trądzik może pojawić się w każdym wieku i czasami nie mamy na to wpływu. Ale spokojnie można z nim walczyć. Słyszałam, że trądzik pomaga zwalczyć winian sodu. Sprawdź te informacje tutaj http://www.gdansk4u.pl/5-sposobow-zastosowania-winianu-sodu/ i skonsultuj to z lekarzem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
stefe334
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2017 10:02 pm Temat postu: |
|
|
to jest niemożliwe tu
|
|
|
turystyczna
|
Wysłany: Wto Gru 19, 2017 2:16 pm Temat postu: |
|
|
Trądzik w takim wieku jest możliwy, chociaż to rzadkość. Tutaj już są uwarunkowania hormonalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drdree
|
Wysłany: Wto Sty 09, 2018 10:57 am Temat postu: |
|
|
Często się słyszy o takich przypadkach. Stres może mieć duży wpływ na cerę, poza tym może być to też sprawka hormonów. Często jest tak, że jeśli ktoś wcześniej miał trądzik to mimo wyleczenia może on wrócić. Najlepiej zrób badania krwi na początek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Wto Mar 13, 2018 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie stres i przy tym zła dieta, co czesto idzie w parze - moga wywolywac zmiany na skorze i to nie tylko na twarzy ;/ Gorzej jak komus tak jak mi wyskakuja krosty gdy wreszcie zaczyna jako tako ogarniac swoja sciezke kariery... To naprawde nie poważnie wyglada na spotkaniach biznesowych. Masakrycznie dlugo i roznymi masciami smarowałam a tak naprawde efekt byl znikomy. Jestem teraz jakis msc po zabiegu tym laserem https://www.beautyskin.com.pl/tradzik-hormonalny/leczenie-tradziku-acne/ Dzialanie jest o tyle bezpieczne że nie uszkadza sąsiadujących z leczonym obszarem tkanek - a mi wlasnie zalezało na tym, żeby przypadkiem nie podrażnić tych miejsc jeszcze bardziej... Po tym czasie widze ze skora zaczyna sie regenerowac, wypryskow jest zdecydowanie mniej, stare sie goją i oby juz tak zostalo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
blackexpress
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2018 10:40 pm Temat postu: |
|
|
Czy to co jemy zawsze ma wpływ na naszą cerę nawet po 30stce ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lexie
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2018 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Ja z trądzikiem miałam problemy w młodości, większym problemem dla mnie były blizny po wycięciu znamion (a miałam ich na twarzy 3). Dopiero jak lekarz doradził mi zel silikonowy sutricon i blizny zaczęły się rozjaśniać poczułam się trochę lepiej. A teraz w ogóle ich nie widać. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|