Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2018 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze jest zmienić pewne przyzwyczajenia.
Osoby z trądzikiem różowatym powinny unikać opalania i zabezpieczać skórę kremami z wysokimi, fotostabilnymi filtrami. Kremy przeciwsłoneczne należy stosować nie tylko w upalne, letnie dni, ale również zimą. Gwałtowne zmiany temperatury, wizyty w solarium, saunie, jedzenie mocno przyprawionych i gorących potraw oraz alkohol są niewskazane i zaostrzają przebieg choroby.
Skóra z trądzikiem różowatym jest delikatna, dlatego należy stosować delikatne kosmetyki oczyszczające, aby jej nie podrażnić (np. płyny micelarne). Aby ukoi skórę można zastosować wodę termalną w sprayu. No i oczywiście kremy z naturalnym składem.....
Pomaga również dieta. Zdrowa, pełna warzyw i owoców jak równiez picie dużych ilości wody codziennie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marikakosa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2019 7:33 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | Pomaga również dieta. Zdrowa, pełna warzyw i owoców jak równiez picie dużych ilości wody codziennie!...
|
Oczywiście dieta pomaga, ale przy dużym trądziku niestety wizyta u dermatologa jest niezbędna. Zależy jak organizm oddziałuje na produkty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 08, 2019 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Dieta to jedno, ale przy trądziku różowatym warto wybrać się do lekarza, bo to nie żarty i mogą brzydkie blizny zostać. Moja siostra zaczynała mieć takie właśnie paskudne "dzioby" i uratowała ją dobra dermatolog, która zleciła jej taką ręcznie robioną maść na bazie cynku i antybiotyku. Najszybciej było taką odebrać w aptece DOZ, bo mieli gotową po 7 dniach i dopiero smarowanie tą maścią pomogło. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Wto Mar 19, 2019 2:34 am Temat postu: |
|
|
Słuchajcie, a orientujecie się, czy w każdej aptece DOZ można zrealizować receptę na leki robione ręcznie? kurcze, w mojej okolicy w żadnej z aptek nie ma takiej możliwości, to przejadę się do centrum w razie czego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rezolutna_dziewczynka
|
Wysłany: Sro Mar 20, 2019 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Tak, w każdej, od czasu do czasu dla synka zamawiam u nich maść robioną i nie ma problemu z realizacją i w miarę szybko te recepty robią. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KapitanAlfa
|
Wysłany: Pon Mar 25, 2019 12:08 pm Temat postu: |
|
|
A ile maksymalnie czasu czeka się u nich na taki lek recepturowy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Nie Mar 31, 2019 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co się orientowałam, to mają 24 godziny, co moim zdaniem jest bardzo szybkim terminem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rudrafroo
|
Wysłany: Wto Kwi 02, 2019 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Serum na trądzik różowaty - https://nuvialab.com Dla mnie jest to niesamowite odkrycie i produkt, który mogę zdecydowanie polecić.
Ostatnio zmieniony przez rudrafroo dnia Nie Kwi 28, 2019 2:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 28, 2019 1:24 pm Temat postu: |
|
|
Mestia napisał: | Z tego co się orientowałam, to mają 24 godziny, co moim zdaniem jest bardzo szybkim terminem. |
Jeżeli jest to lek bez antybiotyku, to do dwóch dni, a jeżeli z antybiotykiem to około tygodnia, czasem krócej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KapitanAlfa
|
Wysłany: Wto Maj 07, 2019 10:53 am Temat postu: |
|
|
Dobrze wiedzieć, że apteki DOZ realizują coś takiego. A w ogóle to każda ich apteka wyda mi taki lek na zamówienie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|