Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
naneczka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 8:55 pm Temat postu: |
|
|
dzisiaj bylam u trzeciego z kolei dermatologa. nie dosc ze mam luszczyce to jeszcze od dlugiego czasu walczylam z dziwnymi zmianami skornymi na twarzy. niby padlo haslo u wczesniejszego lekarza, ze to tradzik rozowaty jednak antybiotyk oraz metronidazol nie pomogly. w ogole sie zdziwilam, ze tak mloda osoba jak ja moze cos takiego miec, bo ponoc to problem, z ktorym borykaja sie ludzie po 40. jednak dzisiaj okazalo sie, u tego nowego dermatologa, ze od jakis dziesieciu lat ten problem dotyka coraz mlodrzych osob (najczesciej kobiet) i jestem ponoc najmlodsza pacjetka jaka spotkal z czyms takim. stwierdzil, ze bardzo zly wplyw na to maja: slonce, mroz, mydlo, kosmetyki, alkohol, przyprawy, goraca kawa. powiedzial ze jedynym kremem jaki nie bedzie pogarszal tego stanu jest DERMALIBOUR A-DERMA, do zaleczenia tego przepisal mi jakas, jak on to nazwal "papke"(lek, ktory sporzadza sie w aptece), a twarz kazal mi przemywac wywarem z siemia lnianego lub owsa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:10 pm Temat postu: |
|
|
No to dziwne... Ja mam inne metody walki z trądzikiem. No cóż mam nadzieję, że pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawcio101
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 11:19 pm Temat postu: |
|
|
Dzis wyczytałem dziwna ciekawostek, otuz na schorzenie tradzika rozowatego pomaga krem do leczenia infekcji pochwy zawierajacy metronidazol. czy ktos wie cos wiecej?? czy to prawda? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 12:48 am Temat postu: |
|
|
metronidazol nie tylko jest stosowany w infekcjach bakteryjnych pochwy ale w trądziku również. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Managuador
|
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 1:41 pm Temat postu: |
|
|
pawcio101 Jesli jest taki problem z dermatologiem i kazdy mowi co innego to w sumie jest normalne kazdy lekarz leczy jak potrafi
Prponuje isc zrobic wymaz z tradziku i wtedy masz dokladne informacje jaka jest to bakteria.Nie ma co leczyc sie w ciemno specyfikami roznymi, innym moga pomoc ale nie tobie.
Z wynikiem z wymazu to nawet zwykla farmaceutka moze ci doradzic czym sie leczyc... a spirytus przy tradziku rozowatym odradzam bo wysuszanie skory chorej jest bledem.
Metronidazol jest bardzo dobry w walce z tradzikiem i tani jednak najlepiej najpierw isc i zrobi wymaz
Proponuje tez mydlo siarkowe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 12:12 am Temat postu: |
|
|
A ja proponuje, jeżeli trądzik jest bardzo mocny i dokuczliwy sięgnąć po Antybiotyki. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Managuador
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 1:10 pm Temat postu: |
|
|
Hmmm Ale jak siegnac po antybiotyki skoro nie wiesz jaka to bakteria.Siegajac po zly antybiotyk mozna sobie tylko zaszkodzic i zwiekszyc tradzik.Pozatym jesli antybiotyk jest oparty na tej wlasnie bakteri ktora ty masz to efekt bedzie odwrotny, moze sie pogorszyc stan skory a nie polepszyc ;/
Nie ma co leczyc sie w ciemno, bo mozna sobie tylko zaszkodzic ;/
A i jeszcze moim zdaniem tu wlasnie polega blad w leczeniu tradzika, poniewaz staracie leczyc sie sami ;/ leczenie dermatologiczne jest najbardziej dlugotrwale i na efekty trzeba czasem poczekac bardzo dlugo... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nelly
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 5:27 pm Temat postu: |
|
|
miałam kiedyś trądzik różowaty osadzony koło nosa i wyleczyłam to maścią którą przepisał mi dermatolog, co prawda leczyłam go rok, ale już od paru lat nie mam tego cholerstwa na twarzy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|