Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aita
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 28, 2017 8:31 pm Temat postu: trawienie |
|
|
znacie jakieś sposoby na poprawienie trawienia? ostatnio po tłustszym, smażonym jedzeniu źl się czuję, jest mi niedobrze ( a nie wyobrażam sobie życia tylko na sałatkach czy gotowania wszystkiego na parze, domowe sposoby mogą pomóc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oligem
|
Wysłany: Sro Paź 04, 2017 1:00 pm Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mario445
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2018 8:27 am Temat postu: |
|
|
a to jest aż tak trudne
|
|
|
magdawniuk
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tomeignacik
|
Wysłany: Pią Mar 02, 2018 5:25 am Temat postu: |
|
|
Najlepiej udaj się do protetyka pabianice i wtedy dowiesz się wszystkiego. Tak to jest trochę wróżenie z fusów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tartarelka
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2018 10:36 pm Temat postu: |
|
|
Tluste potrawy nie sa zdrowe.. nie musisz z nich calkiem rezygnowac ale wystarczy to ograniczyc.. Ja mam akurat zespol jelita drazliwego wiec bardzo duza wage przywiazuje do tego co jem bo jak tylko zrobie cos automatycznie i nieprzemyslanie to dostaje biegunki i musze ratowac siekapsulkami intesta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aneczka84
|
Wysłany: Pią Mar 16, 2018 11:49 am Temat postu: |
|
|
Problem z jelitami może mieć różne przyczyny. Gdy źle się czujesz po tłustych, smażonych potrawach, ogranicz je i zacznij obserwować po których czujesz się gorzej a które nie wpływają na brzuch. Staraj się nie jeść takich potraw w dużej ilości na noc, bo wtedy jelita nie dają rady z taką ilością i boleści oraz wzdęcia gotowe. Miałam podobnie po moich ulubionych pikantnych skrzydełkach z KFC przyznam, że to moja słabość
Lekarz kategorycznie zakazał i zalecił brać probiotyk Biopron IB symbio z enzymami trawiennymi, które pomagają jelitom w trawieniu. I faktycznie, czuję sie lepiej, nie jestem wzdęta a ostatnio zjadłam trochę skrzydełek i nic mi nie było |
|
Powrót do góry |
|
|
|
unikori
|
Wysłany: Sro Sie 21, 2019 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Z taką przypadłością najlepiej udać się będzie do specjalisty - dietetyka. On z pewnością pomoże w Pani problemie.
https://przyjazny-dietetyk.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
irkan
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2019 6:32 pm Temat postu: |
|
|
U mnie od problemów z trawieniem się zaczęło. Nawracające bóle brzucha, wzdęcia, innych nie będę przybliżać ale można się domyślić. Diagnoza nie była miła - zespół jelita drażliwego. Z wieloma produktami musiałam się pożegnać, ale inaczej się nie dało. Bardzo też pomocny jest probiotyk https://biomedis.pl/pl/p/Lactoral-IBD-kapsulki-doustne-30-szt.-Ukojenie-dla-jelit/78 . Skutecznie łagodzi takie objawy jak biegunka na przykład, czy ból brzucha. Mi bardzo pomaga, dużo lepiej funkcjonuję na co dzień. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcin p
|
Wysłany: Pią Paź 18, 2019 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli to tylko po tłustym i smażonym jedzeniu to może jakaś pomoc z apteki, może więcej ruchu, mała lampka czerwonego wina lub pięćdziesiątka wódki z pieprzem - tylko jeden i ani grama więcej- herbatka ziołowa na trawienia. Nic nie pomoże no to pozostaje lekarz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|