Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mgiełka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 3:58 pm Temat postu: dziwne objawy |
|
|
witam wszystkich
jestem w 14 tygodniu ciąz. jest to moja pierwsza ciąża i może jestem przewrażliwiona ale od jakiegoś czasu zauwazyłam że czasem rano albo w ciągu dnia mam twardy brzuch i prawie bez przerwy boli mnie cały dół brzucha i czasem mam wrażenie że boli mnie jajnik (choć wiem że to jest ponoć niemożliwe). Niewiem co mam robić chciałam isc do lekarza ale ma urlop do sierpnia i niewiem czy iść do innego czy poczekać. pomożcie mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 4:00 pm Temat postu: |
|
|
radze wybrac sie jak najszybciej do ginekologa! Twardy brzuch zazwyczaj robi sie pod koniec ciazy a nie w pierwszych miesiacach. Na nic nie zwlekaj-zdrowie dzidzi jest najwazniejsze. Byc moze bedziesz musiala lezec jakis czas? nie wiem...zycze wszystkiego naj naj naj!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mama Julki Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 4:36 pm Temat postu: |
|
|
tak zgadza sie wybierz sie do ginekologa-twardnienie brzucha moze swiadczyc o skurczach macicy , we wczesnej ciazy moze(ale zaznaczam nie musi)moze byc przeslanka do porodu przedwczenego,jednak nie denerwuj sie bo tak jak napisalam"moze ale nie musi"Ale ciaza to taki stan w ktorym warto kazda watpliwosc skonsultowac od razu z lekarzem,lepiej bys mogla spac spokojnie i nie martwic sie o siebie i dzidzie,bo przeciez takie zamartwianie w ciazy tez jest niewskazane wiec wybierz sie do innego ginia.Trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:15 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z dziewczynami,powinnas jak naszybciej udac sie do innego lekarza,bo takich objawow nie mozna lekcewazyc.Oczywiscie,moze byc tak ze nic zlego sie nie dzieje,ale moze sie okazac,ze tak jak pisala mamaJulki bedziesz musial polezec.Ja sama mialam takie objawy ok 20 tyg i niestety okazaly sie to skurcze macicy,musialam przyjmowac leki i lezec ok 1,5 m-ca.Oby u Ciebie bylo inaczej.Zycze duuuuuzo zdrowenka Tobie i dzidzi.Trzymam mocno kciuki,zeby bylo wszystko OK.Ale pedz szybko do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
annaa
|
Wysłany: Sro Lip 11, 2007 7:56 pm Temat postu: dzidzia |
|
|
Tylko nie stresuj sie zabardzo i nie denerwuj bo nerwy Ci nie pomoga tylko moga jeszcze zaszkodzic bo nie mozemy sie denerwowac w tak pieknych miesiacach.
Prawda twardy brzuch robi sie pod koniec ciazy...ale dol bedzie rosl i bedzie sie robil szybciej twardy bo dzidzia rosnie i wszystko w Tobie tez....jesli jestes bardzo szczupla to te bole moga swiadczyc tez o tym ze macica Ci sie rozszerze bo dzidzia rosnie...ja tez tak mialam ale wszystko jest dobrze. Na wszelki wielki wybierz sie do swojego lekarza albo skontaktuj sie z nia telefonicznie....byc moze poleci Ci cos rozkurczowego...np; Nospe...ale bez konsultacji z lekarzem nie kupuj jej na wlasna odpowiedzialnosc...mimo ze jest polecana na skurcze...lepiej niech Twoj lekarz o tym wie. I niczym sie nie martw...bedzie dobrze... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasia21..
|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 7:31 pm Temat postu: |
|
|
ja jestem w 36 tygodniu ciazy i mam twardy brzuch i mam skurcze od strony prawego jajnika nie moge spac po nocach z wyprostowanymi nogami to jest okropne wydaje mi sie ze to ten czas przed porodem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 7:39 pm Temat postu: |
|
|
a skonsultowalas sie z lekarzem w tej sparwie?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina17i
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 2:08 pm Temat postu: Pomóżcie!!!ostre kłucia w podbrzuszu!!!!37 t.c.Ważne! |
|
|
Witam!!! Nurtuje mnie pytanie... co to sa te kłucia ktore mam od teraz a jestem juz w 37 tygodniu dziecko juz mam donoszone tak mi lekarz powiedzial... a jak wyczuc skurcze?? co sie wtedy czuje to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak mam to rozpoznac i jechac do szpitala?? Lekarz mi mowil ze na dniach urodze,ale niewiem czy te kłucia w kroczu i podbrzuszu i silny ucisk tam w podbrzuszu to cos powaznego i mam jechac do szpitala??nie chce jechac bez potrzeby!!! Co mam robic?? pomozcie bardzo prosze!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 2:28 pm Temat postu: |
|
|
a podczas klocia twardnieje ci brzuch?? jak tak to radze do szpitala jechac, bo to moze juz sie zaczyna porod albo masz skurcze przepowiadajace czyli porod moze zaczac sie za godzinke albo nawet jutro dopiero ale uwazam ze w ciazy trzeba dmuchac na zimne wiec do szpitala i to migiem !!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelina17i
|
Wysłany: Pon Gru 17, 2007 2:34 pm Temat postu: |
|
|
Ej no kurcze kochana wystraszylas mnie i to bardzo... brzuszek mam twardy i to jak glaz ale to od kilku dni tak mam i tak jakby mi mala miala zaraz wypasc i taki nacisk jakby cos uchodzilo w brzuszku w dol... nie chcialabym jechac nie potrzebnie... sadzisz ze to juz???
a no i do tego mala mnie strasznie kopie...
i mam bole krzyza straszne... wogole caly brzuszek mnie kluje i boli...Sad co robic???
-----edited by emilka-----
połączyłam wszystkie trzy posty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|