Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DawidKRK
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:53 pm Temat postu: Ucisk/ ból za mostkiem podczas jedzenia |
|
|
Cześć, są problemy z moim tatą, jutro jedzie do szpitala na badania przełyku. Chodzi o to że mój tata czuje ucisk/ ból za mostkiem gdy coś je, mówił też że ma uczucie jagby coś od jakiegoś czasu stanęło mu w gardle i wędruje do góry i do dołu. Zdarzyło się też że jak napił się herbety to poszedł chyba wymiotować, już jest ok bo nie wymiotuje chyba. Stracił 18 kg na wdze, strasznie się o niego boje bo kocham go ponad życie.
Wszystko trwa od około miesiąca.
Był u lakarki i skierowała go na badania i coś tam z chirugią jeszcze (tak mama mówiła), lekarka mówiła też że grozi tacie operacja (
zaczynam się załamywać
Boje się o najgorsze, już kilka razy płakałem bo się naczytałem wiele w internecie na temat tych dolegliwości
co to może być? czekam na odpowiedź
-----edited by emilka----
zmieniłam tytuł na bardziej odpowiadający treści postu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 1:26 pm Temat postu: |
|
|
a może to refluks? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DawidKRK
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 1:35 pm Temat postu: |
|
|
Właśnie chciałbym żeby to był refluks a nie coś gorszego. Skoro to miał by być refluks to czemu Mój tata czuje ucisk?
Najbardziej przeraża Mnie to że tata jest chudy bardzo, schudł 18kg ... ale naszczęście ma apetyt.
Boje się strasznie tych badań |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 5:31 pm Temat postu: |
|
|
ucisk za mostkiem i chudnięcie też występują przy refluksie. nie martw się na zapas i czekaj spokojnie na wyniki badań. pozdrawiam _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DawidKRK
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 9:01 pm Temat postu: |
|
|
No niby jak mam się nie matrwić? Mnie to PRZERAZA ile tata schudł. Jutro idzie na te badania, strasznie się boję
Dziś jeszcze rozmawiałem z tatą to powiedział że nic nie czuje narazie, tzn. nie czuje ucisku ale czuje że coś ma w przełyku. Natomiast też mi mówił że ma tak że zje troche jedzenia do czasu tzn. je, je np. zupe i w pewnym momencie ma dość zupy bo go bierze na wymioty...
Ostatnio zmieniony przez DawidKRK dnia Pon Cze 02, 2008 11:56 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DawidKRK
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2008 3:17 pm Temat postu: |
|
|
czy ktoś mi wkońcu pomoże? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kristofere
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 3:45 pm Temat postu: bole |
|
|
ja sie domyslam co to moze byc napisz na priv . nie chce tu bardzo straszyc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DawidKRK
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 5:45 pm Temat postu: |
|
|
DawidKRK napisał: | No niby jak mam się nie matrwić? Mnie to PRZERAZA ile tata schudł. Jutro idzie na te badania, strasznie się boję
Dziś jeszcze rozmawiałem z tatą to powiedział że nic nie czuje narazie, tzn. nie czuje ucisku ale czuje że coś ma w przełyku. Natomiast też mi mówił że ma tak że zje troche jedzenia do czasu tzn. je, je np. zupe i w pewnym momencie ma dość zupy bo go bierze na wymioty...
Mam nadzieje że to nie nowotwór, bo jak to nowotwór to obiecuje że odbiore sobie życie |
tzn. nie bierze go na wymioty tylko mu to jedzenie w pewnym momencie staje w gardle i ani nie polnie i ani nie zwroci tego, ale po chwili wejdzie.
natomiast mowil tez ze z twardym jedzeniem niema problemu ale z miekkim tak ehh np. wczoraj jadł pączka i mu któryś kęs stanął w gardle, dziś mu zrobiłem zapiekanki to zjadł bez problemu
i małe sprostowanie, wczoraj się pytałem to mówił że schudł tylko koło 8kg... nie 18 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DawidKRK
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2008 9:28 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje bardzo za to że nikt mi nie pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 12:37 am Temat postu: |
|
|
A jak Ci mamy pomóc? Ani wyników badania krwi nie dałeś ani nie wiadomo jak badanie endoskopowe, wróżek z tego co wiem to tutaj nie ma. Będą wyniki badań to napisz, może się znajdzie ktoś kto będzie umiał zinterpretować. _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|