FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 4:00 pm Temat postu: uczucie 'pełnego pęcherza' |
|
|
Od jakiegos czasu, dokladniej od 5 dni mam ciągłe uczucie parcia na pęcherz. Czuję jakby ciągle był pełny az mnie uciska i wtedy musze isc do łazienki i upuścić z siebie z 3 krople i jest ulga, zdarze usiąść lub się położyć i znow czuje dyskomfort. Jak oddaje mocz nie czuje bolu ani nie ma krwiomoczu. Co to może być?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 4:56 pm Temat postu: |
|
|
Kamila111 - moim zdaniem masz jakąś początkową fazę infekcji układu moczowego - najprawdopodobniej zapalenia pęcherza moczowego .. takich objawów nie należy bagatelizowac.
właśnie częstym objawem jest uczucie ciągłego parcia na mocz przy małej ilości oddawania moczu, najlepiej skonsultuj się z lekarzem, to najlepsze rozwiązanie .. czytałam kiedyś, że ze statystyk wynika, że co druga kobieta przechodzi przynajmniej raz w życiu zapalenie pęcherza.
* a czy temu parciu na mocz towarzyszy charakterystyczny, silny, kłujący ból w okolicy nadłonowej ?
* czy kiedyś przechodziłaś zapalenie pęcherza lub dróg moczowych ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kamila111
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Plus123 tak towarzyszy temu bol podbrzusza, myslałam ze to jajniki tak bolą, ale do okresu jeszcze jakies 2 tyg wiec wydawalo mi się to dziwne. A zapalenie pęcherza miałam jak byłam mała może z 7 lat i byłam u lekarza rodzinnego, pediatry. Dodam, że wtedy silnie mnie swędziało ujsie cewki moczowej i zaraz u wejscia do pochwy. Dzisiaj wziełam 3 tabletki Furaginu i już czuję ulgę od 16 nie byłam ani razu w łazience, to skutkuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|