Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anitaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:30 am Temat postu: Uczulenie na promienie słoneczne |
|
|
Witam Mam problem, zauważyłam ze jak posiedze troche na słońcu to wyskakuje mi wysypka w postaci drobnych czerwonych krostek i bardzo mnie one swędzą, martwi mnie to troszke bo bardzo lubie się opalać a te krostki mi na to niepozwalaja bo im dluzej siedze na sloncu tym te krostki robia sie bardziej czerwone i swędzące. Zauwazylam je jakos w tamte wakacje i teraz znów sie pojawiły, smarowałam je :hydrocortisonumem" ale nie wiem czy to pomoglo bo wydaje mi sie zeszly te krostki jak przestalam po prostu siedziec na sloncu Do lekarza nie mam kiedy isc i moze wy forumowicze znacie jakies sposoby na te krostki jakies masci moze tylko nie mowcie ze nie powinnam unikać słonca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam tak zawsze gdy pierwszy raz wychodze na slonce w wiosne- pierwsze wiosenne sloneczko!!! Smaruje zazwyczqaj fenistilem i biore wapno musujace i przechodzi:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitaaa
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 3:28 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki Anetka sprobuje tej masci, moze cos pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kollo Gość
|
Wysłany: Nie Cze 18, 2006 10:28 am Temat postu: |
|
|
ja w tym roku mailem to samo peirwsze slonce i tu jakas wysypka,pozniej znow wyszlo po kilku tyg,patre a yam znow wysypa natazie nic nie mam bo nei am slonca zoabczymy jak wyjdzie znow czy cos mi wsykoczy ,masakrycznie swedzie hehe |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zuza Gość
|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 12:57 am Temat postu: |
|
|
mnie to męczy od kilku lat, ale jak sie przed basenem na przykład nafaszeruje wapnem dla alergikow i homeopatycznymi kuleczkami "Belladonna" (śmiesznie się nazywają, ale pomagają), to mam spokoj;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eni Gość
|
Wysłany: Wto Lip 04, 2006 8:35 pm Temat postu: |
|
|
ja od 1,5 tyg chodze na ulotkach i mocno opalilam sobie rece, jednak od kilku dni zauwazylam kilka bialych plamek na ramionach.. moze ktos wie jak z tym walaczyc i co to takiego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosiaczubacka
|
Wysłany: Pon Lip 10, 2006 10:08 am Temat postu: |
|
|
co do bialych plamek, smaruj ramiona kremem z wysokim filtrem tzw blokerem i nie opalaj sie, powinno zniknac, aco do wysypki i uczulenia "na słońce" to ja kiedys( nie smijecie sie, mała byłam) postanowiłam sie opalac z kolezanka na olej roslinny i na udzie pojawiły sie po tym nieszczesnym opalaniu, takie krosteczki, malenkie w kolorze skóry, gdy sie opale widac je bardziej, taka nie swedzaca nie bolaca wysypka, dodam ze było to jakies 15 lat temu, byłam wtedy u dermatologa dał jakas masc ale to nie nikneło, i pojawia sie co roku...czy to uczulenie na słonce?????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|