Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kurpik
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 1:52 pm Temat postu: Uderzenie w głowę a ból pleców. |
|
|
Witam. niedawno w czasie kąpieli w morzu usiłowałem zanurkować w konsekwencji czego uderzyłem głową o dno. Niesamowicie się przestraszyłem mimo że uderzenie nie było mocne. Od tamtej pory czuje lekki ból w odcinku lędźwiowym kręgosłupa, mam wrażenie jakby kość była stłuczona, boli jedynie przy dotyku. Poza tym odczuwam w czasie ruchu ból mięśni klatki i pleców z lewej strony (ból z dnia na dzień staje się coraz lżejszy). Generalnie odczuwam duży dyskomfort i niepokój, prawdopodobnie potęgowany tym że cierpię na nerwice lękową. Czy powinienem się tym zamartwiać? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pasta
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 31 podziękowań w 31 postach
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, skoro ból przechodzi z dnia na dzień to raczej nie powinieneś. Moim zdaniem to chyba logiczne. Być może uderzenie w głowę to był jeden czynnik a skok do wody (nie oszukujmy się z nurkowaniem) to drugie i być może akurat skok był tak nie udany, że uderzyłeś głową ale wlatując w odę coś nadwyrężyłeś, jednak skoro Ci wszystko pomalutku przechodzi to nie powinieneś się zamartwiać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kurpik
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2014 3:16 pm Temat postu: |
|
|
"skok" wykonałem stojąc już w wodzie, z tego powodu wpadłem do wody z małym impetem a uderzenie nastąpiło pod sporym kontem do dna, więc niekoniecznie przesadzam . Mimo wszystko bardzo mnie uspokoiłeś, chętnie wysłucham opini innych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Legnarek
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 5 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2014 9:31 am Temat postu: |
|
|
To nieźle nurkujesz w takim razie, a Pasta - to ona nie on |