Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Droni
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 11:47 am Temat postu: Uderzenie w Głowe |
|
|
Witam ponad 2 tygodnie temu uderzyłem się w głowę ,i do tej pory mam jeszcze guza.Nie jest on duży znajduje się na końcu czoła po lewej stronie.Gdy go dotykam odczuwam nieduży ból.Czy powinienem zgłosić się do lekarza ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Droni
Jakie to było uderzenie.Czy wystąpiły objawy wymiotne,zawroty,utrata przytomności,problemy z pamięcią.Jak wygląda aktualnie samopoczucie.Objawy uderzenia(ból w tym miejscu ) może się utrzymywać przez kilka miesięcy. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Droni
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Tu niestety sam nie wiem dokładnie jak było,gdyż to było na majówce i byłem trochę nietrzeźwy.Niemniej kolega mi mówił iż szedłem, potknąłem się uderzyłem się o stół,potem o posadzkę.Leżałem na podłodze dłuższą chwilę po czym mnie podnieśli,i byłem przytomny.Żadne z powyższych objawów nie występowały,tylko następnego dnia miałem takie czasem dziwne uczucie.że jak coś trzymałem to wydawało się jakby mniejsze,ale przeszło.Samopoczucie jest ok tylko ten guz mnie zaniepokoił |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Droni
Zasadą przy uderzeniu w głowę(mocniejszym )jest wykonanie badania.jeśli jednak nie występują żadne objawy(oprócz bólu w tym miejscu)można pozostawić bez badania.Jeśli jednak wystąpią kiedyś jakieś objawy nietypowe,(jak:zaburzenia wzrokowe,równowagi częste bóle głowy,niespodziewane wymioty,krew z nosa czy ucha)bezwzględnie należy się udać do lekarza.Proszę pamiętać że takie objawy mogą pojawić się dopiero po latach.Ja z reguły zalecam zawsze,rtg lub usg(tak profilaktycznie) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Droni
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 2:15 pm Temat postu: |
|
|
A ile czasu może utrzymywać się ten guz ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 2:36 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od wielkości krwiaka,należy się liczyć z okresem 2 tygodni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Droni
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 4:56 pm Temat postu: |
|
|
ok dzięki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Malina855
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 12:41 pm Temat postu: Kłopoty z pamięcią po uderzeniu w głowę |
|
|
Witam. Tydzień temu uderzyłam się mocno w głowę. Uderzyłam o wystający metalowy hak w prawą górną część głowy. Przez 2, 3 dni miałam typowe objawy: ból głowy, lekkie zawroty. Co ciekawe głowa bolała mnie w innym miejscu niż się uderzyłam czyli tył i lewa strona. Nasilał się wieczorem i wtedy tez czułam pieczenie w głowie. Wszystko przeszło po ok 3 dniach. Teraz po tygodniu zorientowałam się że mam problemy z liczeniem. Wcześniej miałam w głowie kalkulator teraz siostra zwróciła mi uwagę że non stop się mylę w obliczaniu prostych rachunków. Niepokoje się tym. Czy powinnam się udać do neurologa, mimo że nie mam innych objawów? Czy to samoistnie minie??? Byłam u lekarza ogólnego jednak mimo mojej prośby, ni zlecił nawet RTG |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|