Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Uderzenie w głowe

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
estera0159

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 5:05 pm    Temat postu: Uderzenie w głowe Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie pod koniec sierpnia dość szybko biegłam potknęłam się i uderzyłam z całej siły głową o ścianę na moment straciłam przytomność . Nie poinformowałam nikogo o tym wypadku miałam dość dużego guza na głowie i podpuchnięte oko . Na drugi dzień po zdarzeniu strasznie bolała mnie głowa i chciało mi się wymiotować . Po jakiś 2-3 tyg guz zniknął ale strasznie często i dość mocno boli mnie głowa . Co mam zrobić ? Gdzie mam się wybrać do lekarza ?

Proszę odpiszcie szybko !
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No na pewno neurolog nie zaszkodzi. Udaj się do lekarza pierwszego kontaktu i dokładnie powiedz mu co się stało.
Powrót do góry
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pią Wrz 17, 2010 11:49 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

estera0159
każde silne uderzenie w głowę wymaga konsultacji lekarskiej. tym bardziej jeśli po zdarzeniu doszło do utraty przytomności a potem pojawiły się odruchy wymiotne i bóle głowy.
to, że guz zniknął o niczym nie świadczy. musisz pójść do lekarza, być może bóle głowy spowodowane są wcześniejszym wstrząśnieniem mózgu który z Twoich opisów najprawdopodobniej miałaś.
Powrót do góry
anabel6

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Mar 17, 2011 3:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam .Około 3 tygodni temu uderzyłem się mocno w tył głowy straciłem przytomnośc i miałem rozcięta mocno skóre teraz mam jeszcze duże zgrubienie jakby był guz nabity i czasami jak odchyle głowe to mi się kreci czy mam sie przejmowac iśc do lekarza?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Neurologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1