Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Wto Maj 12, 2009 4:16 pm Temat postu: uderzzenie w glowe
mialam ostatnio taka sytuacje schodzac ze schodow z kolezanka spadlam z nich i uderzylam tylem głowy o sam kant stracilam przytoomnosc ona niewiedziala co robic wiec zawolala pomoc, jakis chlopak mnie ocucił... Widzialam sie z nim po tym zdarzeniu i pytalam czy na długo zemdlalam on powiedzial ze tak od 3 - do 5 min . Po czym wstalam i poszlam... Minelo od tego zdarzenia 4 dni glowa mnie toroche boli niepowiem... dodam jeszcze ze nic nie pamietam z tego zdarzenia jak doszlam do domu o ktorej... ktoredy szlam i wogole nic a nic. mam dwa guzy na glowie niewiem czy powinnam sie glosic do lekarza? czy nie? prosze o pomoc.
Powrót do góry
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 12:14 pm Temat postu:
edyta007
Konieczna wizyta u lekarza,rtg lub TK głowy.Każda utrata przytomności po uderzeniu jest wskazaniem do konsultacji medycznej.W tej chwili można nie odczuwać tak skutków uderzenia ale to może się czasem zmienić.Dla spokoju badania,tym bardziej że występują guzy i bóle. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum.
Powrót do góry
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
Wysłany: Sro Maj 13, 2009 2:54 pm Temat postu:
edyta007 napisał:
od 3 - do 5 min .
to jest długi okres czasu.
tak jak mówi carboczar nie czekaj tylko leć do lekarza.
z głową nie ma żartów. tym bardziej, że straciłaś przytomność i potem pamięć.
leć do lekarza .
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Neurologia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1