Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
SENATOR-X
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 1:00 am Temat postu: Uraz kolana! |
|
|
Witam, mam problem tego typu iź jakieś 1,5 miesiąca temu podczas biegania upadłem na prawe kolano, było ono dośc mocno stłuczone, wielki śiniak, lekko spuchnięte itp. po 2 tygodniahc wszytsko wróciło do normy, a;e tydzien później znów uderzyłem się w to kolano, uderzenie było w szafke, punktowe ale nie zbyt mocne, ale mnie zabolało. od jakiś 2-3 tygodni zauważyłem iź podczas kucania, lub opierania się o to kolano na wysokości ( chyba rzepki, na samym dole kolana) odczuwam pieczenie, palenie w mniejszym stopniu ból. Czy wie ktoś coto może być? czy powinienem pójść z tym do lekarza mimo iź nadal normalnie biegam, nie odczuwam tego kolana tylko podczas opierania się oni lub gdy zegne je naciągając skóre.
Z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kola85-85@tlen.pl Gość
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 5:28 pm Temat postu: |
|
|
powiem ci jedno!idz do lekarza!nie ma na co czekac bo pozniej moze byc tylko gorzej!ja jutro mam wizyte u ortopedy!problem z łękotką!pewnie wyladuje pod skalplem!naprawde nie ma na co czekac! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SENATOR-X
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 9:21 pm Temat postu: |
|
|
przeszło mi jakies 2 tygodnie temu, dziwny uraz ale 1 miesiąc trzymał, w każdym bądz razie już wszytsko oki! z góry dzięki za zainteresowanie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasia 17 Gość
|
Wysłany: Nie Kwi 23, 2006 1:12 pm Temat postu: Łękotka |
|
|
2 lata temu skręciłam sobie staw kolanowy prawy. Stało się to na wf-ie podczas gry w piłkę ręczną... podbiegając do piłki podktnęłam się upadłam na kloano... czułamlekki ból w prawej nodze. W domu zaczęłam znowu grę w piłkę i wtedy coś mi chrupło w kolanie. Na zajutrz kolano opuchnęło i coraz bardzoiej mnie bolało. pojechaliśmy do szpitala miałam robioną punkcję i założono mi gips na 15 dni. Z upływem czasu ortopeda z powodu częstych bóli i nie przespanych nocy poradził mi operacje.... W lipcu tamtego roku małam tą operacje usunęli mi część łękotki w stawie klanowym prawym... czułam się po tej operacja bardzo dobrze a nawet mogłam wykonywać wszystkie czynności których od tanmtej pory nie mogłam wykonywać... teraz zbliża się rok od operacji i ból i opuchlizna znowu mi doskweirają... znowu w maju jade do ortopedy... jest możliwość że będę znowu miała drugą operację... Więc nie warto lekceważyć lekkich stłuczeń... ja mam 17 lat a już nie moge normalnie funkcjonować a co będzie potem???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaś Gość
|
Wysłany: Nie Maj 07, 2006 9:55 pm Temat postu: |
|
|
mam problem 6 miesiecy temu mialam operacje altroskopie ( cY jak to sie tma pisze) mialam usowana przysrodkowa czesc chrzastki stawowej przed 2 miesiace bylo dbrze dopoki zas nie zaczelo sie takie normalne chodzenie na wlasnych nogach( bez kul) i nadawanie tempa itp. I zas pojawil sie problem .. czyli bol tylko teraz w innym miejscu dokladnie to tuz pod miejscem operacji tuz pod chrzastka stawowa boli podczas chorzenia biegania to jzu nei wspomne niestety nie moge i mam strasznie zmeczona noge caly czas . Bol pojawia sie tez taki ze pod rzepka boli tak jak bym miala zablokowana noge cos wlozone miedyz rzepke i nie moge zgiac nogi .. czy to moze byc uszkodzona łekotka??pomocy pliiiis nie wiem czy zas isc do ortopedy czy nei trzeba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
SyLwIa:) Gość
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 12:37 pm Temat postu: Re: Łękotka |
|
|
mam podobny problem.....rok temu na obozie....kiedy wracalam z obiadu.....nagle upadlam...bo poczulam ogromny bol w prawym kolanie.... lekarz stwierdzil naderwanie stawu kolanowego.......kiedy wrocilam do domu...brat kopnal mnie w kolano..(gowniarz zaczal)...ale mniejsza z tym.....poczulam ogromny bol.....nie moglam chodzic...kolano mi napuchlo.....pojechalam z tata do chirurga...stwierdzil zerwanie stawu kolanowego.......unieruchomili mi noge na 14 dni...:(byly wakacje a ja chodzilam w gipsie:(po zdjeciu gipsu noga jeszcze mnie bolala ale juz mniej...:(juz myslalam ze klopot z kolanem mam za soba....w dodatku gram w siatkowke....mam regularne treningi...i byl to dla mnie duzy problem:(minal juz rok a bol powrocil...w bardziej zaawansowanej formie...chodzi tu o dziwne psztrykanie...jakby dwie kosci sie o siebie ocieraly...podczas zginania nogi....towarzyszy temu straszny bol...kiedy chodze nnawet go tak nie odczuwam..ale kiedy odpoczywam bol sie nisila...nie wiem co sie dzieje...boje sie isc do chirurga bo niedlugo mam wyjazd na oboz sportowy z klubu....i musze pojechac......nie wiem co zrobic...ale wiem jedno..ze dlugo z tym kolanem nie pociagne..:(czekam na odpowiedz....poradzcie mi co mam zrobic....z gory dziekuje...buziaki:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 6:19 pm Temat postu: Re: Uraz kolana! |
|
|
SENATOR-X napisał: | odczuwam pieczenie, palenie |
Palenie i pieczenie to znak stanu zapalnego. Mialam tak jak mialam wysięk zapalny w stawie barkowym. Trzeba zrobic wtedy drenaz stawu z płynu czyli tzw. wody w kolanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 9:34 am Temat postu: Re: Łękotka |
|
|
niech mi ktos napisze!!!...bo nie wiem co robic:/ |
|