Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mamusia82
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 1:57 pm Temat postu: Uraz kolana |
|
|
Witam odkad pamietam "strzelaly" mi kolana przy kucaniu najczesciej. Ostatnio gdy kucnelam poczulam bardzo duzy bol lewego kolana i cos "chrupotnelo" ale tak jakos dziwnie i nie moglam sie podniesc z tej nogi.Siedzialam w kucki i czekalam az bol minie.Potem w nocy pobolewalo kolano dzisiaj juz jest masakra boli jak zginam chodze siadam ( kucac sie boje bo potem znow mi sie tak zrobilo jakby kosc o kosc sie przyblokowala nie umiem opisac tego i nie moglam wstac).Kolano nie jest spuchniete czerwone ani nic takiego oprocz duzego bolu nic wiecej.Nie uprawiam sportow zadnego wysilku itp.Co to moze byc?? proszki przeciwbolowe ani masci nie pomagaja pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 5:54 pm Temat postu: |
|
|
może masz uszkodzoną łękotkę?
lub masz za mało mazi stawowej stąd uczucie ocierania kości o kości?
skoro boli to lepiej udać się do lekarza. do tego czasu staraj się nie nadwerężać nogi- jak najmniej ją zginaj, zrezygnuj z wysokich obcasów i schodzenia/ wchodzenia po schodach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pacjent5
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 1:02 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam się z przedmówcą, warto wybrac się tez bezposrednio do specjalisty (fizjoterapeuty/rehabilitanta) leczenie z pewnoscią potrwa krócej, jesli boisz się o finanse, jest wiele gabinetw częsciowo refundowanych, ja znam taki w gdańsku we wrzeszczu, moge podać blizsze namiary jesli jestes z trojmiasta, warto isc, dowiedziec się co nie gra a pozniej nawet samemu powtarzac cwiczenia w domu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
patibb
|
Wysłany: Sro Sty 05, 2011 4:54 pm Temat postu: uraz kolana |
|
|
Kilka dni temu poslizgnęłam się i upadłam, boli mnie kolano, trochę spuchło, i ciągle mam uczucie, że jest zablokowane, mogę całkowicie wyprostować już nogę,ale nie mogę jej zgiąć w kolanie. Dostałam u lekarza żel altacet i tabletki apo napro. Wspomnę, że już kiedyś miałam uraz tego kolana i czasami przeskakiwało mi "coś " w tym kolanie ,ale zaraz wracało do normy, proszę o pomoc co to może być i co mam dalej robić. Wspomnę jeszcze, że chodzę kulejąc
nie pisz takich samych postów bo zaśmiecasz forum.
zdublowaną wiadomość usunęłam
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|