Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cetiax
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 5:45 pm Temat postu: Problemy z moczem / pęcherzem- zbiorczy |
|
|
Witam,
piszę tutaj, poniewaz nie mam gdzie indziej opisac, mojego problemu, a mam nadzieje, ze mi pomozecie. Od jakiegos juz czasu, mocz mam bialy, leciutko zabarwiony na zolto, prawie w ogole, a w dzien zdarza mi sie sikac po 10 razy... Do tego boli mnie brzuch. Czym to moze byc spowodowane?
---edit by Wind_of_hope---
Prosze nie zakładac dwoch takich samych tematow. Jesli istnieje jeden wowczas nie ma potrzeby zakładania drugiego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 11:08 pm Temat postu: |
|
|
A byłeś/aś u lekarza? Może masz zapalenie pęcherza? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 12:41 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z karioka...to moze byc zapalenie pecherza wiec jak najszybciej zglos sie do lekarza zycze zdrowka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anetka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 6 podziękowań w 5 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Biały mocz może swiadczyć o obecności bialka w moczu, a z tym idzie zapalenie nerek lub pęcherza!! Ale moze też byc objawem częstego oddawania moczu badz spozywania duzej ilości napojow. Bole brzucha, czeste oddawanie moczu sugeruje że cos sie dzieje z nerkami lub pecherzem więc wizyta u lekarza i badanie moczu konieczne!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
jadro
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 1:33 pm Temat postu: |
|
|
jestem za nerkami,cos moze sie dziac .Duza ilosc bialak powoduje bialy mocz.Przy zapaleniu pecherza odczuwal bys pieczenie przy sikaniu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nitrox
|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 9:18 pm Temat postu: Mocz, częstomocz, kolor- zbiorczy |
|
|
Od kilku dni mam coś takiego, że latam do łazienki dosłownie co godzinę. Dodam, że moczu raczej nie za dużo wylatuje, ale nie piecze mnie przy oddawaniu. W nocy tego nie mam. Co to może być. Mężczyzna, 18 lat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Grzegorz Cwy
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 12:40 am Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie ze nikt Ci nie pomoze po tych tylko informacjach gdyz niee sa one swoiste. Ale ja na Twoim miejscu nie lekzewazyl bym tego i poszedl z tym do lakarza wykonac badania takie jak usg czy nie ma kamieni ( choc to raczej nie) czy moze badanie bakteriologiczne ( byc moze masz niegongokokowe zapalenie cewki moczowej)
Pozdro i powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 11:19 am Temat postu: |
|
|
zapewne zapalenie pecherza moczowego...
zgadzam sie z poprzednikiem. Wybierz sie jak najszybciej do lekarza,bo nie leczone moze prowadzic do powaznych chorob. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pol
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 8:19 pm Temat postu: Cewnik double j - odczucia |
|
|
Witam ;] 1,5 tyg temu miałem operowane wodonercze i założono mi w moczowodzie cewnik double j. Interesuje mnie, co mogę odczuwać w związku z tym ? Od niedawna np: po oddaniu moczu czuję ból w okolicy pęcherza lub w ciągu dnia czuję, że mam pełny pęcherz, gdy jest prawie pusty, bo niedawno oddałem mocz. Czekam na odpowiedzi ;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ardhara
|
Wysłany: Pon Lip 09, 2007 10:57 pm Temat postu: |
|
|
radze sie przebadac czy podczas zakładania lub usówania cewnika nie zostało cos naruszone |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|