Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
anetaaa_ Spamer
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2015 10:40 am Temat postu: Usuwanie tatuażu |
|
|
Czy ktoś z Was miał usuwany tatuaż?? Moja siostrzenica zrobiła sobie tatuaż a teraz chce go usunąć, jakie metody są najlepsze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Sylwusia333
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
janerk
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2016 11:38 am Temat postu: |
|
|
Usunięcie tatuażu wcale nie jest takie proste. Moja znajoma była już na 3 laserowych zabiegach i tatuaż wygląda gorzej niż przed zabiegami. Powstała z niego duża rozbabrana plama i pełno blizn. Dużo zależy od tego na jakiej głębokości był wprowadzany barwnik. Jest to bardzo kosztowny zabieg. A właściwie zabiegi bo na jednej serii się nie kończy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
runner95
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2016 12:00 pm Temat postu: |
|
|
To prawda, niekiedy mogą być problemy z usunięciem tatuażu, ale to nie jest reguła. Trzeba się przygotować na dużą liczbę sesji usuwających, a co się z tym wiąże- trzeba mieć dużą kwotę pieniędzy. Myślę, że lepszą opcją jest zrobienie innego tatuażu w tym samym miejscu. Bardziej przemyślanego i coś znaczącego dla nas. Wychodzi to dużo taniej, a ból przy robieniu tatuażu jest o niebo mniejszy niż przy usuwaniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anitad
|
Wysłany: Pon Cze 06, 2016 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Moja koleżanka miała podobną przygodę z usuwaniem tatuażu i zdecydowała się teraz na chirurgiczne jego usunięcie czyli rozciągnięcie skóry za pomocą expandera a późniejsze wycięcie tatuażu. Nie wiem czy to dobry pomysł, wydaję mi się, że taka chirurgiczna ingerencja nie jest odpowiednim rozwiązaniem, ale ona nie da się już od tego odwieść. Zobaczymy za jakiś czas jakie będą efekty tego zabiegu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|