Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
rafopl
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 3:49 pm Temat postu: Utrata smaku oraz chrosty i pieczenie na końcu języka |
|
|
Witam,
mam pytanie co to może być za problem. Mianowicie okolo 2 tygodni temu zaczęła mi ropieć wewnętrzna część policzek, myśle że dziąsła raczej mi nie ropieją ale nie jestem pewien. Może tak jest ale tego nie widzę. Wyczytałem w internecie że dobre na to jest płukanie szałwią i detoseptem. Jestem w Irlandii, więc Dentoseptu nie dostałem. Kupiłem zamiast tego Corsodyl. Używam go od okolo 6-7 dni, ale już po drugim dniu na języku pojawiły mi się chrosty na koncówce języka i zacząłem czuć pieczenie, a na drugi dzień zaczałem czuć wargi. kolejny dzień przyniósł niespodziankę bo jedząc śniadanie nie czułem smaku, a dokładniej nie czułem soli, cukru ani kwaśności. Jadłem ale jakgdyby nie wiadomo co. Zacząłem smarować język i wewnętrzną część policzków spirytusowym roztworem fioletu gencjanowego. Na dzień dzisiejszy mam dalej problemy z wyczuciem słoności potraw ale jest lepiej bo inne smaki mi wrociły. co robić i przyczyną tych chrost i utraty smaku może byc to że zacząłem używać do płukania tego corsodylu? Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 4:26 pm Temat postu: |
|
|
może jesteś na niego uczulony?
brałeś jakieś leki w ostatnim czasie? antybiotyki?
byłeś chory/ przeziębiony? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rafopl
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 4:58 pm Temat postu: |
|
|
Nie chrowałem chyba z ponad rok na nic. Zadnych antybiotyków nie brałem ani lekarstw. Nigdy na żadne lekarstwa nie byłem uczulony. Także sam nie wiem, może akurat na ten płyn akurat jestem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|