Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kociczka80
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2017 3:53 pm Temat postu: |
|
|
Kazda kobieta inaczej reaguje na rozne tabloetki.. chociaz zwykle te co maja malo hormonow jak belara nie powoduja skutkow ubocznych to zawsze kazdy blister nalezy skonsultowac z lekarzem i poprzedzic branie tabletek badaniami... jesli chcesz tabletki to idz do lekarza on dobierze ci to co jest dla ciebie najbardziej odpowiednie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Loiska
|
Wysłany: Czw Sie 24, 2017 4:11 pm Temat postu: ... |
|
|
Tu się zgodzę, że każda z nas ma inny organizm i różnie może reagować na antykoncepcję- czy to tabletki czy też inna metoda. Ja akurat przez problem z żylakami nie mogę stosować tabletek więc zdecydowałam się na założenie wkładki hormonalnej levosert. Oczywiście przed jej założeniem miałam wykonany pełen pakiet badań , który jest niezbędny przy doborze antykoncepcji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
yaska
|
Wysłany: Sro Sty 31, 2018 11:37 am Temat postu: |
|
|
Ogólnie to z vibinu jestem zadowolona, nie planuję w tej chwili zmieniać antykoncepcji na żadną inną. Ale czysto hipotetycznie, na pewno nie zdecydowałabym się na wkładkę, wiem, że nie każde hormony toleruję dobrze i niekoniecznie byłabym zadowolona z wkładki, a to mogłoby być dość kosztowne próby. Łatwiej odstawić nietrafione pigułki po 3 miesiącach niż wyciągać nietrafioną wkładkę za ładnych parę stówek. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Pią Sie 30, 2019 11:55 pm Temat postu: Re: ... |
|
|
Loiska napisał: | Tu się zgodzę, że każda z nas ma inny organizm i różnie może reagować na antykoncepcję- czy to tabletki czy też inna metoda. Ja akurat przez problem z żylakami nie mogę stosować tabletek więc zdecydowałam się na założenie wkładki hormonalnej levosert. Oczywiście przed jej założeniem miałam wykonany pełen pakiet badań , który jest niezbędny przy doborze antykoncepcji. |
Akurat jeśli chodzi o antykoncepcję przy problemach z krążeniem, nawet w przypadku ryzyka żylnej choroby zakrzepowo zatorowej polecane są tabletki anty Orlifique. Któraś z Was je stosuje? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 31, 2019 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja wiem, że są przepisywane także przy cukrzycy te orlifique. |