Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
luizjana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:05 pm Temat postu: |
|
|
nie nie, ja ogólnie pytałam o czopki Viburcol, nurofen podawałam w syropie. Stosuję je cały czas zamiast nurofenu i efekt mnie zadowala, córka jest w miarę spokojna, jeszcze idą dwa zęby i mam nadzieję że będzie przerwa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szakal
|
Wysłany: Nie Lut 15, 2015 1:27 pm Temat postu: |
|
|
u mnie się sprawdził ibufen, można go podawać od trzeciego miesiąca życia i szybko działa. Maści smarowane na ząbki w ogóle nie działały. Oczywiście we wszystkim trzeba mieć umiar...jak mogliśmy staraliśmy się podawać gryzaki albo skórkę od chleba ale jak dziecko bardzo płakało podawaliśmy lek. Nie ze wszystkimi ząbkami było źle, niektóre wychodziły same bezboleśnie i nawet nie wiedziałam kiedy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 12:50 pm Temat postu: |
|
|
luizjana napisał: | nie nie, ja ogólnie pytałam o czopki Viburcol, nurofen podawałam w syropie. Stosuję je cały czas zamiast nurofenu i efekt mnie zadowala, córka jest w miarę spokojna, jeszcze idą dwa zęby i mam nadzieję że będzie przerwa. |
On jest bardzo dobry. U nas sprawdził się i przy ząbkowaniu i przy kolkach, a naprawdę były silne. Działa szybko, łatwo się go aplikuje, no i przede wszystkim pomaga. Ja też jestem zadowolona. Nie wiem czy widziałaś, ale mają też dużo fajnych porad---link usuwam. to nie miejsce na reklame, czytaj regulamin forum--- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastkakowal
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2015 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Amelce pomagały wspomniane wyzej chłodne gryzaki, ale przede wszystkim masowanie szczoteczką żelową... Słyszałam jednak, ze dziewczynki lepiej znosza ząbkowanie niż chłopcy. Ciekawe kompendium wiedzy o ząbkowaniu znajduje się tutaj: --link usuwam... to nie miejsce na reklame. czytaj regulamin forum--- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 10:05 pm Temat postu: |
|
|
No tak, ale gryzaki nie uporają się ani ze stanem podgorączkowym, ani z niepokojem, ani z biegunką (moje dziecko miało niestety). Nie podważam ich użyteczności, żeby było jasne, ale w sytuacji kiedy dziecko mi wrzeszczy, jest rozdrażnione, zdenerwowane, przestraszone, bo nie rozumie czemu mu źle, wolę jednak postawić na coś, co nie zaszkodzi, a na pewno poprawi jego samopoczucie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Pią Mar 17, 2017 7:13 pm Temat postu: |
|
|
U nas póki co działała Camilla i nie wiem czy nie zostaniemy przy tym, choć ostatnio myślę czy też nie spróbowac z tym syropem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|