Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tarka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 1:31 pm Temat postu: Vitafon a zapalenie ucha |
|
|
Witam,
pisałam już w dziale laryngologia, ale widzę, że ten jest częściej czytany, a też chyba pasuje, więc może tu uzyskam jakąś radę:
mojemu synowi (10 lat) często nawraca zapalenie ucha środkowego. Staramy się, żeby nosił czapkę, ale i tak ze 2 razy do roku ląduje u lekarza. Czy są jakieś sposoby zapobiegawcze?
A znalazłam takie coś w internecie:USUWAM. zapoznaj się z regulaminem forum. jeszcze raz takie coś i dostaniesz ostrzeżenie.
Gosia85
Podobno leczy również zapalenie ucha środkowego i pomaga w profilaktyce, ale widze, że jest też na inne sprawy. Czy ktoś tego Vitafonu używał?
Z góry dzięki za jakieś informacje, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wito
|
Wysłany: Sro Mar 03, 2010 6:10 pm Temat postu: Vitafon |
|
|
Najważniejsze jest rozpoznanie momentu, kiedy w uchu zaczyna się świerzbienie, a jeszcze nie boli. Jeśli rozpocząć terapię właśnie w takiej chwili, choroba ustąpi. Jeśli jednak przegapimy ten moment, Vitafon już nie pomoże - tak czy inaczej trzeba będzie brać środki przeciwbólowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
plastelastic
|
Wysłany: Czw Lip 08, 2010 10:21 am Temat postu: |
|
|
Dobrymi kroplami wspomagajacymi stan zapalny ucha środkowego sa krople Cue. Przeznaczone dla dzieci i dorosłych. Zapewniają odbudowę nabłonka. Można stosować zapobiegawczo do codziennej higieny uszu. Ja stosuję je głownie po wyjściu z kąpieli ponieważ wtedy najłatwiej złapać stan zapalny. Moim zdaniem Ci pomogą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bioegzekutor
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lip 21, 2010 2:50 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja również używam tych kropli Cue. Są one bardzo wydajne i świetnie się aplikują. Nie ma z nimi najmniejszego problemu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
biobiobio
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 26, 2010 11:49 am Temat postu: |
|
|
plastelastic napisał: | Dobrymi kroplami wspomagajacymi stan zapalny ucha środkowego sa krople Cue. Przeznaczone dla dzieci i dorosłych. Zapewniają odbudowę nabłonka. Można stosować zapobiegawczo do codziennej higieny uszu. Ja stosuję je głownie po wyjściu z kąpieli ponieważ wtedy najłatwiej złapać stan zapalny. Moim zdaniem Ci pomogą. |
Wspomagającymi leczenie stanu zapalnego chyba chciałeś napisać. Tak się składa, że ja również jakiś czas temu używałem tych kropli i podobnie jak Ty jestem z nich zadowolony. :] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|