Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gringitta
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 12:28 am Temat postu: [w ciąży] Coś na twarzy - cysta? A cóż to za cudactwo :] |
|
|
Proszę o pomoc w identyfikacji cudaka który wyskoczył mi na buzi?
Obecnie jestem w 36 tygodniu ciąży a ów dziwak pojawił się na mym obliczu około 12 tyg. temu. Poniżej zobaczcie zdjęcie (po kliknięciu duża wersja):
Jakież działania podjąć wobec tego podstępnego pryszczulca?
Dzięki za każdą odpowiedź.
Pozdrawiam
PS. Przebywam za granicą [Anglia] gdzie powiedzieć na służbę zdrowia "dramat" zabrzmi jak najszczerszy komplement, dość powiedzieć, że czułam, że coś jest nie tak w "tym" miejscu i będąc przebadaną przez mojego lekarza [GP-pierwszy kontakt], inną lekarkę oraz położną [midwife] nic nie wykryto z wymazu, badania moczu ani krwi, zaś po przyjeździe do Polski moja Gin natychmiast stwierdziła grzybicę i zapalenie dróg moczowych.
Jeszcze raz pozdrawiam :] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 3:22 pm Temat postu: |
|
|
cysta, włókniak, brodawka? nie wiem sama.. a to boli, swędzi, powiększa się, da się przesuwać? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 5:53 pm Temat postu: |
|
|
może po prostu warto by sie przejść do dermatologa z tym;] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gringitta
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Boli tylko przy nacisku, nie swędzi.
Czasem się zwiększa, czasem trochę zmniejsza nie udało mi się zaobserwować od czego to zależy.
W dotyku twardy.
Taki skubaniec :]
Co z tym zrobić?
Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam.
ps.
u lekarza byłam, fakt, że nie u dermatologa ale pewnie nie doczytałeś[łaś], że jestem za granicą, wiec by dostac się do specjalisty musisz najpierw dostać skierowanie do szpitala (miejsca pracy tychże) a o to nie łatwo bo w Angli podstawowym lekiem na wszystko jest paracetamol oraz maści nawilzające , moglabym o tym sporo opowiedzieć, ale nie warto...
---edit by Wind_Of_Hope---
Prosze pisac posty odpowiednia czcionka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Lis 08, 2007 10:03 pm Temat postu: |
|
|
aha;/ to słabo troche;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lis 09, 2007 12:58 am Temat postu: |
|
|
gringitta napisał: | Co z tym zrobić? |
nie chcę nic doradzać, bo nie wiem tak naprawdę co to dokładnie jest i lepiej nie próbować. jak to brodawka, to chirurgicznie. cysty czasami usuwa kosmetyczka. można spróbować potraktować plastrami z kwasem salicylowym, ale na własna rękę, bez konsultacji ze specjalistą wolałabym nie ryzykować. niektóre znamiona są niebezpieczne... może coś w aptekach farmaceutki mogą doradzić? nie ma tam dermatologów prywatnych? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|