Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alan159
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2017 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Zróbcie namiot, pobawcie sie w chowanego, poczytajcie ksiazki albo zrobcie razem jakies babeczki
Ostatnio zmieniony przez Alan159 dnia Pon Paź 09, 2017 8:36 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Maryla910
|
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 7:04 pm Temat postu: |
|
|
Nic nie pomaga bardziej niż domowe sposoby. uruchom wyobraźnię
|
|
|
TomaszR
|
Wysłany: Pon Sty 22, 2018 12:45 pm Temat postu: |
|
|
U mnie bardzo dobrze sprawdzają się łamigłówki i gry logiczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Sro Lut 28, 2018 8:14 pm Temat postu: |
|
|
Mi udało się od jakiegoś czasu pospędzać fajne chwile rzeczywiscie z najmlodszym synem. W sumie to tylko z nim mielismy najslabszy kontakt - on wlasciwie nigdy nie odstepowal ojca... Poki co moj patent na niego to przyroda. Udalo mi sie chyba odkryc jego nowa pasje - mnostwo czasu spedzamy teraz na czytaniu ksiazek, sluchaniu dźwiekow ptakow i ogladaniu filmow przyrodniczych. Nawet wykupilam ten specjalny pakiet tv internetowej https://www.upc.pl/telewizja/poznaj/poznaj-nasza-telewizje/horizon-go/ żeby miec dostep do dobrych jakosciowo materialow i moc rzeczywiscie zacieśniać te nasza "skomplikowana" wieź ;D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drdree
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2018 10:48 am Temat postu: |
|
|
Poczytajcie książki, bawcie się w coś co wymaga wyobraźni. Czasem nie trzeba nawet zabawek by mieć dużo radości. Wszystko tylko żeby nie zajmować jego uwagi grami lub telewizją. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
szyszynka1
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 12:50 am Temat postu: |
|
|
ja bardzo lubię bawić się z moim małym bratankiem we wszelkie zabawy związane z ruchem na świeżym powietrzu. oczywiście sprawdza się to gdy jest ciepło i ładnie na zewnątrz. Mamy ogródek przy bloku i możemy tam nawet na bosaka biegać
maluch lubi kopać piłkę, trochę to dziwnie zabrzmi ale lubi "aportować" - rzucam mu piłeczkę a on ją przynosi i prosi żeby dalej mu rzucać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
liskka
|
Wysłany: Wto Maj 29, 2018 12:50 pm Temat postu: |
|
|
Najważniejsze, żeby rozwijać u dziecka kreatywność i przyzwyczajać do aktywnego spędzania czasu, dzięki czego maluch wyrobi sobie nawyki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel34
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2019 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Moja córka jest bardzo energicznym dzieckiem, więc zabawy z nią są przeważnie w biegu. W domu bawimy się w chowanego - ulubiona zabawa. Córa też chowa różne zabawki i rodzice szukają. Często są teatrzyki, rzucanie do celu, skaczemy jak żabki, tańczymy. Po takiej zabawie siadamy do malowania, wycinania, rysowania, naklejania. Żona kupuje materiały plastyczne przez internet w sklepie https://www.mojebambino.pl/1038-artykuly-szkolne-i-biurowe (Mamy stąd również sporo zabawek) Siadamy i wymyślamy różne prace. Raz w miesiącu robimy w domu prawdziwą wystawę jak w muzeum. Zapraszamy babcie i ciocie i koleżanki. Wszyscy podziwiają |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zielona90
|
Wysłany: Pon Mar 18, 2019 10:30 am Temat postu: |
|
|
Moja córka bardzo lubi rysować. U nas więc bardzo dobrze sprawdzają się różnego rodzaju kredki. Dobrą opcją mogą być na przykład kredki świecowe bo nie brudzą, a łatwo się nimi rysuje: https://szkolnezakupy.pl/kredki-swiecowe. Uważam, że warto się zaopatrzyć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|