Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
moonlight
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 10:05 pm Temat postu: W którym miesiącu można poznać płeć dziecka? |
|
|
w którym miesiącu można poznać płeć dziecka? czy to zależy od indywidualnego rozwoju dziecka? czy po prostu już w określonym miesiącu lekarz zawsze jest w stanie to sprawdzić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
elena30
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2016 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Płeć dziecka lekarz sprawdza podczas badania USG. Zazwyczaj możliwe jest to około 20 tygodnia ciąży, a więc w w piątym miesiącu ciąży, wtedy jest prawie 100% pewność. Niektóre urządzenia lepszej jakości są jednak w stanie rozpoznać płeć dziecka nawet w trzecim miesiącu ciąży, około 11-12 tygodnia ciąży. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2016 12:24 pm Temat postu: |
|
|
ja wstepnie wiedziałam w 13tc, potem to samo uslyszałam w 17 i potwierdzenie 100% w 20tc. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Atarasis
|
Wysłany: Pią Sty 15, 2016 1:53 pm Temat postu: |
|
|
miało to dla was jakieś duże znaczenie jaka jest płeć dziecka? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moonlight
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 12:13 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję wam dziewczyny na odpowiedzi
my poznaliśmy płeć dziecka właśnie w piątym miesiącu ciąży, zrobiłam, USG mniej więcej w 20 tygodniu ciąży, żeby się niepotrzebnie nie denerwować wcześniej, czy mi powiedzą, czy nie i wyszło, że chłopczyk się urodzi właśnie myślimy nad imieniem
Atarasis napisał: | miało to dla was jakieś duże znaczenie jaka jest płeć dziecka? |
u mnie może, nie o to chodzi, że ważne jest czy to chłopczyk czy dziewczynka, tylko kwestia ciekawości po prostu i właśnie wybraniu imienia hheh |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2016 9:37 pm Temat postu: |
|
|
dla mnie tez ciekawość
przynajmniej wiedziałam czy kupowac typowo chłopiece czy zostanie obdarowana po siostrze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
moonlight
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2016 12:12 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: |
przynajmniej wiedziałam czy kupowac typowo chłopiece czy zostanie obdarowana po siostrze |
no właśnie! zawsze człowiek jest w stanie się też lepiej przygotować i mieć mniej stresu. Jak wiadomo, jaka będzie płeć dziecka, to sobie spokojnie można przyszykować wszystkie ubranka, przygotować pokój dla dziecka itd. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|