Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor
Wiadomość
adzia89
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Czw Lut 22, 2007 5:32 pm Temat postu: wakacje bez miesiaczki!?
w sierpniu jade na wakacje do Grecji na 2 tygodnie, bardzo nie chcialabym zeby zaskoczyl mnie na nich okres (bo jak wiemy czasami zmiana miejsca powoduje rozregulowanie miesiaczki)i chcialabym temu jakos zapobiec. czy jedyna mozliwoscia sa tabletki antykoncepcyjne? jak tak to chcialabym wiedziec czy mozna je wziasc jednorazowo lub np na 2 miesiace (lipiec i sierpien)? mam 18 lat nigdy wczesniej nie bralam zadnych takich srodkow i tabletki antykoncepcyjne nie sa mi potrzebne na stale poniewaz nie planuje jeszcze wspolzycia.
z gory dziekuje za odpowiedz
Powrót do góry
dobry_duszek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Wysłany: Sob Mar 10, 2007 9:39 pm Temat postu: wakacje bez miesiaczki!?
Zazwyczaj zmiana kimatu opoznia miesiaczke. Ale to zalezy od organizmu. Na Ciebie np. zmiana klimatu moze nie miec wplywu i okres moze zaczac sie w tym dniu, w ktorym powinien byc. Masz jeszcze troche czasu do tego wyjazdu wiec na Twoim miejscu tak ze dwa mies. wczesniej obiliczylabym sobie kiedy miesiaczka powinna nastapic. No i jesli wyjdzie, ze bedzie np. tydz. po okresie to bym sie nie martwila, chyba ze w ciagu tego czasu cylk Ci sie baaardzo wydluzy. Wtedy mozesz isc do ginekologa po tabletki. Oczywiscie nie jestem lekarzem i nie daje 100% pewnosci ze to zadziala, ale ja bym tak wlasnie zrobila
Powrót do góry
Forum medyczne
-> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1