Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kura_domowa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 12:08 pm Temat postu: Wątroba a ocet jabłkowy |
|
|
Witam, przeczytałam ostatnio, że napój z octu jabłkowego świetnie działa na oczyszczenie wątroby. Czy ktoś próbował takiej mikstury i zauważył jakieś pozytywne efekty lub skutki uboczne? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka34
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2016 3:20 pm Temat postu: |
|
|
ja od miesiąca pije napój z jedną łyżeczką octu jabłkowego, wodą i odrobina miodu. Schudłam 3kg i ogóle moje samopoczucie sie znacznie poprawiło -osobiście polecam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
panidomu
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2016 11:28 am Temat postu: |
|
|
je tez polecam! Odkąd regularnie pije ocet jabłkowy czuje się znacznie lepiej. Wątroba się oczyściła i co najważniejsze nie mam już dolegliwości jelitowych |
|
Powrót do góry |
|
|
|
chris72
|
Wysłany: Czw Mar 17, 2016 12:15 pm Temat postu: |
|
|
u mnie tez sie chyba sprawdził. podszedłem do tego raczej sceptycznie, bo nie do końca wierze w magiczne moce naturalnych produktów, ale stwierdziłem, że może nie zaszkodzi. Przez długi czas miałem problemy z trawieniem, podolewała mnie wątroba... nie chce nic mówić, ale odkąd na czczo pije ocet jabłkowy (rozcieńczony z wodą) to dolegliwości ustąpiły i to chyba zasługa octu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ciastko89
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 3:43 pm Temat postu: |
|
|
pisząc na swoim przykładzie: ocet jabłkowy jest świetny jeśli chodzi o oczyszczanie wątroby i o przyspieszenie przemiany materii. Jakieś 3 miesiące temu, bez konkretnego powodu, zaczęłam mieć gorsze samopoczucie (stany depresyjne i uczucie niepokoju). Oprócz tego zauważyłam, że zaczęły mi się pojawiać drobne piegi i lekkie przebarwienie (był środek zimy i nie chodzę do solarium). Przeczytałam, że coś takiego może być objawem właśnie zanieczyszczonej wątroby, więc zaczęłam szukać informacji na temat oczyszczania wątroby. Przez przypadek trafiłam na przepis na domowy ocet jabłkowy i jego cudowne właściwości. Pomyślałam, że właściwie dlaczego nie.
Co prawda nie zrobiłam sama tego octu, ale kupiłam w sprawdzonym małym sklepiku. I zaczęłam regularnie pić na czczo. Mieszanka octu i wody z odrobiną miodu sprawdziła się rewelacyjnie. Po jakimś czasie picia mikstury zauważyłam, że moje samopoczucie jest o niebo lepsze, przestałam mieć ciągle chandrę, zaczęłam mieć więcej energii a skóra stała się jakby jaśniejsza. Natomiast jedynym efektem ubocznym jest to, że straciłam na wadzę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ice_Girl
|
Wysłany: Nie Cze 26, 2016 9:46 pm Temat postu: |
|
|
No może nie koniecznie ten ocet jabłkowy. Sama go piłam jakiś czas ....Fakt faktyczne pomaga...ale odczujecie jego rezultaty po roku, dwóch jak zaczniecie mieć problemy właśnie z wątroba |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
Wysłany: Nie Lip 23, 2017 11:14 am Temat postu: |
|
|
Akurat o takiej kuracji to nie słyszałem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 11:00 am Temat postu: |
|
|
Może i pomaga jednak za nic nie zmusiłbym sie do picia octu jabłkowego. Po pierwsze mam zgagę i coś takiego mogłoby jeszcze bardziej ją sprowokowac. Po drugie czy są jakieś badanie potwierdzające takie kuracje?
Polecam poczytać sobie raczej o fosfadylocholinie i jej wpływie na wątrobę:
jest niezbędna dla neuroprzekaźników
bierze udział w sygnalizacji miedzykomórkowej
uczestniczy w metabolizmie lipidów
bierze udział w rozwoju oraz w procesach pamięci
Tutaj jest kilka informacji: http://www.essentiale.pl/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alan159
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2017 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez pije i skutkow ubocznych pokico nie rejestruje
Ostatnio zmieniony przez Alan159 dnia Pon Paź 09, 2017 8:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nazz
|
|
Powrót do góry |
|
|