Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Możesz zacząć brać tabletki. Zależy co lekarz powie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
RHIN
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Ogólnie nie ma przeciwwskazań,co do brania tabletek.Muszą najpierw zrobić Ci Cytologie i wtedy lekarz określi jakie tabletki są odpowiednie dla Ciebie.Pozatym tabletki poprawiąCi cere,bedziesz przechodziła mniej boleśnie miesiaczki,no i nie bedziesz musiała sie martwićo prezerwatywy(czy jest dobrze załozona i czy nie pękła). Pamietaj tylko,ze musisz brać tabletki systematycznie i o odpowiedniej porze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 03, 2006 11:52 pm Temat postu: |
|
|
Tylko stosuj się do zaleceń na ulotce.
Wtedy nie będziesz miała wątpliwości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicja_188
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 11:18 pm Temat postu: |
|
|
tabletki mozna brac od 16 roku zycia ale nie kazdy ginekolog chce przepisywac,najlepiej zaczynac od mniejszych dawek hormonow(tak mi powiedzial ginekolog) a wiec jak bedziesz u niego popros go o takie tableteczki.Ja tez tak zaczynałam.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jooey Gość
|
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 9:59 pm Temat postu: TABLETKI PORAZ PIERWSZY |
|
|
Hej
Ja tez mam pytanie. W sobote dostalam okres i mialam zaczac moje pierwsze opakowanie tabletek ( harmonet ). Wiedzialam, ze w poniedzialek ( wczoraj ) ide na dwa dni na badania do szpitala i zdecydowalam, ze narazie sie z tymi tabletkami wstrzymam. Czy moge zaczac brac tabletki jutro? w piatym dniu cyklu? I czy jesli odp brzmi TAK - to biore wtedy normalnie cale opakowanie 21 tabl. i potem przerwa? z moim chlopakiem zobacze sie dopiero pod koniec wrzesnia, wiec seks teraz odpada. Chcialam miec jednak to pierwsze opakowanie za soba do Jego powrotu. Moja ginekolog jest na urlopie, dlatego pytam Was.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 9:45 am Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem 5 dzień cyklu to już zapóźno żeby zacząć brać tabletki i żeby były skuteczne. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 23, 2006 12:32 pm Temat postu: |
|
|
Do 5 dnia maksymalnie można zacząć brać tabletki...ale trzeba się zabezpieczać dodatkowo, prezerwatywą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|