Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
dejzi gratki!!!
spokojnych 40 tyg
zyczymy :>
to moze i ja sie dopisze:
- wiekszosc objawow jak na @, bol brzucha z tym ze trwał 3seq i pojawiał sie co pare dni.
- suchosc w ustach
- dziwny posmak
- drazliwosc sutkow ale tak tez miałam jak przed @
- wysoka temp po terminie @
- 2 testy pozytywne
- wypadanie włosow
- po owulce ogromna ochota na pomidory
- czeste oddawanie moczu (ale tak tez miałam przed @)
podsumowujac: nie sadzilam ze nam sie uda.
głownie dlatego ze zamiast potoku sluzu to miałam sahare i nie wiem jakim cudem zaczepiły sie plemniątka hehe
widocznie bardzoooo głeboko było mokro
no i teraz ciesze sie 7mm szczesciem ( ktore pewnie jest juz wieksze).
dejzi Ty juz w 4tc masz mdłosci?
mnie dopadły pod koniec 6
najpierw było samo "zrywanie".
teraz juz wymioty. no ale mam nadzieje ze szybko mina i bedzie ok.
kiedy masz wizyte u gin? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 22 podziękowań w 22 postach
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2011 2:36 pm Temat postu: |
|
|
dejzi84 Aha, no teraz mam kumpelę, która właśnie zapomniała wziąć dwóch tabletek i się boi, to ją pocieszę
Jeszcze raz gratulacje Widocznie tak miało być jak nie wcześniej to później |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DoriBionda
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Witam. Jestem tu po raz pierwszy mimo ze o dzidziusia staram sie juz od pol roku i nic ;((( jednak od kilku dni dziwnie sie czuje tzn. Mam mdlosci (nie wymiotuje) bola mnie na przemian jajniki i cale podbrzusze, kreci mi sie w glowie. Bylam wczoraj u lekarza ale to jeszcze za wczesnie by co kolwiek stwierdzic. Ostatni okres mialam 2 listopada. Nie wiem czy powinnam juz zrobic test ciazowy czy lepiej jeszcze poczekac??? Prosze poradzcie cos bo juz sama nie wiem co robic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 6:11 pm Temat postu: |
|
|
DoriBionda Mogą to być wczesne objawy ciąży albo i nie. Najlepiej zrobić test po terminie spodziewanej miesiączki innej metody nie ma, wszystkie subiektywne odczucia nie są gwarancją, że ciąża jest lub jej nie ma. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DoriBionda
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 6:12 am Temat postu: |
|
|
Wlasnie zrobilam test i jest negatywny ale do okresu mam jeszcze 3 dni wiec poczekam cierpliwie( a moze test sie myli bo jak narazie to zaden lekarz nie potrafi powiedziec co mi dolega (a czuje sie fatalnie) dzieki za porade Wiki16 pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
WIKI16
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 12:51 pm Temat postu: |
|
|
DoriBionda Pół roku starań to nie jest jeszcze okres, którym należałoby sie już zamartwiać, czy partner się badał ? Test zrobiłaś za wcześnie, jeśli miesiączka nie pojawi się w terminie wtedy, można już zrobić test, wcześniej może wyjść fałszywie negatywny. Stres i napięcie nie jest dobrym "towarzystwem" w staraniach, wiem, że wielu to powtarza ale niestety jest to prawda. A podczas starań i ew. leczenia, trudniej wyeliminować właśnie te dwa stany, niż czasem jakieś fizyczne schorzenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim na test za wczesnie. Najwcześniej robimy w dniu spodziewanej miesiączki. Objawy mogą ale nie muszą świadczyć o ciąży. NIe są wyznacznikiem.
Co do starań ...pół roku to jeszcze nie pora na panikę. Przede wszystkim jeśli zależy Wam na czasie skupcie się na dniach płodnych i śluzie. Wtedy bardzo łatwo wcelować w dobry czas _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
DoriBionda
|
Wysłany: Sro Lis 30, 2011 2:57 pm Temat postu: |
|
|
Wiem ze pol roku to nie jest dlugi okres czasu, staram sie nie panikowac jednak obawy budzi we mnie moje samopoczucie bo nigdy wczesniej tak sie nie czulam i sama juz nie wiem co z tym robic!! Lekarz nie chce przepisac zadnych lekow ze wzgledu na to ze moge byc w ciazy a cherbatki ziolowe nie pomagaja! Dlatego tez zrobilam test ale poczekam jeszcze te 3 dni i moze sie wszystko wyjasni, jednak mam jeszcze cicha nafzieje ze @@@ nie przyjdzie!!! A jesli chodzi o mojego faceta to narazie nie jestem w stanie go zmusic by sie przebadal bo jak kazdym facetem rzadzi nim meska duma i jest napewno plodny!!! Trzymajcie za mnie mocno kciuki pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
DoriBionda
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2011 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Ni i przyszla @@@ niestety nie bede jeszcze mama!!! ;( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anna32
|
Wysłany: Pią Cze 28, 2013 7:22 pm Temat postu: Cysta 8cm w ciąży |
|
|
Witam wszystkich:)
Na wstępie wspomnę iż przez długi czas staraliśmy się z mężem o dziecko.
Szczęśliwym trafem w 5 rocznicę ślubu okazało się że jestem w ciąży...radość niesłychana, ale...pojawił się problem przy badaniu USG dopochwowym lekarz wykrył 8cm cystę obok zarodka. Dał mi duphaston 3x1 więc biorę i za 10 dni do kontroli, ale martwią mnie bóle nie mogę chodzić podczas leżenia również boli i boję się by nie pękła raz już mi pękła 5cm strasznie bolało ale nie byłam w ciąży teraz się boję bo przecież w razie pęknięcia może coś z maleństwem się stać a nie chciałabym stracić. Proszę o pomoc pozdrawiam i dzięuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|