Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marija333
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 29, 2011 7:42 pm Temat postu: Werzyć optykom z takich sklepów jak np Fielmann? |
|
|
Tak się zastanawiam, czy wyniki badań jakie można dostac od darmowego sklepowego okulisty mogą być rzeczywiście wiarygodne... Jakieś przygody, wnioski? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Wniosek mogę wyciągnąć jeden, w każdym miejscu można znaleźć zarówno specjalistów jak i pseudospecjalistów. W wielkich salonach optycznych nie pracują okuliści a optometryści. Moje doświadczenia z podobnym salonem są jak najbardziej pozytywne, nikt wcześniej nie poświęcił mi prawie 40 minut żeby właściwie zdiagnozować wadę i dobrać jak najlepsze szkła (badanie komputerowe jaki i po nim tradycyjne). Wcześniej byłam u jednej pani okulistki która zamiast szkieł "-" na dodatek z mocą cylindryczną, wcisnęła mi na siłę '+' wyzywając jeszcze,że zamiast krzywych linii widzę proste (wizyta trwała może z 10 minut). Druga pani okulistka wyznawała zasadę niedokorekcji, dlatego dostałam za słabe szkła, ale chociaż minusy z cylindrem (wizyta trwała krócej niż 10 minut). Dopiero w w salonie optycznym dobrano mi szkła w których widzę idealnie. Chodzę tam też na badania kontrolne. Poleciłam wszystkim moim znajomym, oni także są zadowoleni i wracają tam. Co do cen oprawek i szkieł, to hmmm... wolę zapłacić za badanie i wyrobić okulary w innym miejscu. Cena nie zawsze idzie w parze z jakością. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Dominka345
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 1:43 pm Temat postu: Tak Polecam Fielmanna |
|
|
Moim zdaniem badania darmowe wzroku niczym się nie różnią od płatnych, jednego dnia pójdziesz i u tego samego specjalisty zapłacisz a w innym tygodniu zrobią promocje i badanie będzie bezpłatne a ten sam okulista My rodzinką chodzimy do fielmanna i jesteśmy zadowoleni, ceny nie za wysokie i częste promocje! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gerter
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2012 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Darmowe badania wzroku w ogóle nie różnią się od płatnych. Robiłam takie za free u fielmanna i polecam. mają też fajne i tanie oprawki:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kokarda
|
Wysłany: Sro Kwi 17, 2013 2:07 am Temat postu: Wierzyć optykom z takich sklepów jak np Fielmann? |
|
|
Od 10 lat jestem klientką/pacjentką sieciowego salonu optycznego i jestem bardzo zadowolona. W międzyczasie byłam na kilku prywatnych wizytach u znanych okulistów i zawsze ich opinie pokrywały się z opiniami okulistów z sieciówki. Okulary i soczewki też miałam dobrze dobrane. No i w sieciówce nie musiałam płacić 150-200 zł za wizytę więc jeśli chodzi o badanie profilaktyczne dla mnie nie ma różnicy:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bączek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 11:41 pm Temat postu: |
|
|
A czy w salonie optycznym zaproponowano Ci rzucenie w cholerę okularów i soczewek, bo to tylko protezy? Czy pracownik salonu optycznego wyślę Cię na przykład na korekcję laserową?
Nie płacisz za wizytę, bo ta jest "wliczona" w cenę okularów, które kupujesz, nieprawdaż? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
finka08
|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 1:49 pm Temat postu: |
|
|
No tak, to tak działa, że jak nie kupisz oprawek, to wtedy normalnie placisz za wizyte. Wiec moim zdaniem ona wcale nie jest darmowa... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anadiya
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 23, 2013 10:32 am Temat postu: |
|
|
Ja skorzystałam z usług salonu Fielmann i jestem bardzo zadowolona. Mają super niskie ceny i markowe oprawki. Uważam, że warto do nich zajrzeć! Ja kupuję tam od kilku lat i jestem niezmiennie zadowolona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roszponka
|
Wysłany: Wto Sty 13, 2015 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Fielmann to dobra opcja raz kupowałam tam oprawki - nie dośc że pomogli mi wybrać najlepsze, to jeszcze z dobraniem szkieł nie było problemu, bardzo pomocni ludzie tam pracują i profesjonalni. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|