Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Szary1234
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 7:42 pm Temat postu: Wiele wątpliwości, podejżenie grzybicy penisa |
|
|
Witam, to mój pierwszy post, nigdy wcześniej nie korzystałem z tego typu pomocy. Mam już18 lat i od pewnego czasu zacząłem interesować się moim penisem pod względem medycznym oczywiście . Mianowicie problem wygląda następująco. Zauważyłem, że co kilka dni, gdy odsłaniam żołędzia, zbiera się tam dziwna masa, początkowo myślałem, iż jest to wina słabego otrzapywania go po sikaniu. Gdy przyjrzałem się sprawie bliżej, zauważyłem, że to nie jest żadna masa tylko naskórek z żołędzia. Zbiera się on za żołędziem, po umyciu znika na kilka dni, po czym znów się pojawia. Możliwe, że jest to grzybica, bo nie znam innego powodu, dla którego miałaby z kolegi zchodzić skóra, lecz nie mam swędzących plamek i trudno mi stwierdzić czy jest zaczerwieniony, choć mam wrażenie że delikatnie jest. Oczywiście to co się zbiera za żołędziem nie pachnie najlepiej. Szukam metody na ten problem, nie chciałbym sprawić przykrości żadnej kobiecie. Gdy poszedłem z moimi domysłami do lekarza przy okazji robienia bilansu mój penis był dzień wcześniej myty i nie wiem czy było to przyczyną zbagatelizowania problemu przez lekarza, może nic nie zauważył. Nie chciałbym mu znowu suszyć głowy, boje się wyśmiania mimo, że jest to jego obowiązek. Przeczytałem na pewnej stronie, że Clotrimazolum podobno pomaga. Czekam na wasze porady.
Z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 8:55 pm Temat postu: |
|
|
wybacz moje pytanie- ale może wystarczy się częściej myć?
a tak poważnie - clotrimazolum jest pomocne ale tylko pod warunkiem, że rzeczywiście masz jakąś infekcje/ grzybicę.
jeśli chcesz sprawdzić czy z penisem wszystko ok możesz pokusić się o wymaz spod napletka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 9:49 pm Temat postu: |
|
|
To ja od razu rozwieję wątpliwości. Jesli nie odczuwasz pieczenia lub swędzenia,jest to najzwyklejsza w świecie mastka. Nie jest to nic patologicznego.
Należy po prostu zachować odpowiednia higienę, czyli przy każdej kąpieli / prysznicu odciągać napletek i myć całego penisa. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Szary1234
|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję, to jest właśnie to, z nikim o tym nie rozmawiałem, a sami z pewnością wiecie że na takie tematy trudno się rozmawia. Dziękuję, teraz wiem że jest wszystko w porządku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mnich150
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Mam pytanie czy przez dotykanie penisem narzadow zenskich moze doprowadzic do zarazenia choroba weneryczna? i penis wszedl na chwile w pochwe ale na sekunde...pytanie do specjalisty |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 7:11 pm Temat postu: |
|
|
mnich150
Czy masz powody do przypuszczeń,ze się zaraziłeś chorobą weneryczna,jeśli tak, jakie objawy i kiedy odbył się stosunek.Nie jest istotne jak długo członek był w pochwie.Istotne czy partnerka był zakażona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mnich150
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 11:43 pm Temat postu: |
|
|
a po jakim czasie robic badania?
nie zakładaj osobnego tematu jeśli zadałeś już swoje pytanie .
robisz bałagan na forum.
temat usunęłam
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:18 pm Temat postu: |
|
|
W zależności od rodzaju jednostki chorobowej(rodzaju zarażenia) pierwsze badania w chwili wystąpienia niepokojących objawów po 3 dniach w innych przypadkach po 3-6 tygodni. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|