Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pinezka Gość
|
Wysłany: Pią Sty 04, 2008 9:46 pm Temat postu: wizyta u dermatologa. |
|
|
Otoz mam pytanko odnosnie wizyty u dermatologa. Chcialam pojsc do tego lekarza zeby sprawdzil i powiedzial mi jaki mam typ skory/cery zebym wiedziala dokladnie jak mam o nia dbac, jakie kremy i toniki kupywac..chyba kompletnie sie z tym pogubilam i ostatnio mam wrazenie ze nie za bardzo wiem jak dbac o swoja buzke i teraz moje pytanie: Czy jak pojde do dermatologa to musze czysta skore bez zadnej warstwy kosmtekow tzn bez zadnego make-upu i wogole jak on mi to sprawdzi? zrobi jakies badnia, probki itp.. jestem ciekawa. Moze ktos juz mial takie badanie i opowie mi albo wie cos na ten temat z gory dzieki za wypowiedzi, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 12:52 am Temat postu: |
|
|
pielęgnacją cery zajmuje się kosmetyczka a dermatolog leczeniem schorzeń skóry, włosów, paznokci
kosmetyczka powie "na oko" jaką masz cerę
więc o tapecie zapomnij na ten jeden wypad |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 12:02 pm Temat postu: |
|
|
aha.. kurcze nawet nie pomyslalam o tym dzieki za odpowiedz to czyli moge spokojnie isc do kosmetyczki ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 6:27 pm Temat postu: |
|
|
pewnie, ona Ci doradzi jakich kosmetyków możesz używać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:39 pm Temat postu: |
|
|
po niedzieli przejde sie kosmetyczki i napisze jak bylo hehe pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2008 9:11 pm Temat postu: |
|
|
Vichy tez chyba 3 razy do roku urzadza taka akcje i tak m.in. mozna dokladnie sprawdzic jaki sie ma rodzaj skory i oni tak potem radza jak o nia dbac jakie kosmetyki stosowac itp. I to jest za darmo, tylko trzeba obczaic kiedy i gdzie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 3:26 pm Temat postu: |
|
|
kosmetyczka jak robila mi zabieg oczyszczajacy to mniej wiecej ocenila moja twarz mam cere mieszana. Na policzkach sucha a na brodzie, nosie i czole tlusta i w sumie powiedziala mi tez jakich powinnam uzywac kremow itp. Ale mam pytanie: ma ktos z Was taki typ cery? Jak tak to jak o nia dbacie i jakich kremikow uzywacie lub zeli? bede wdzieczna za odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 3:40 pm Temat postu: |
|
|
ja mam taką i na dodatek naczynkową, więc najgorsze co może być... niestety dobrych kosmetyków nie mam - ciągle próbuję czegoś nowego. dostałam na święta żel do demakijażu i krem rosaliac la-roche - do cery skłonnej do zaczerwienień. ale to stosuje tylko na poliki i nawet pomaga (ale aż boję się sprawdzić, ile kosztował..). no a na strefę T, to czasami robię maseczkę oczyszczającą, stosuję tonik garniera czysta skóra i krem nawilżający też z tej serii. pod makijaż krem nivea soft - innego sobie nie wyobrażam.
w ogóle to muszę się wybrać do dermatologa z tymi moimi rumuńcami :/
jeszcze mam bardzo suchą skórę pod oczami i też nie wiem, czym ją pielęgnować. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 4:28 pm Temat postu: |
|
|
tez mam taki typ cery jak ty pinezka
ja stosuje do mycia twarzy zel-peeling "clean deeper" z nivea young, do tego krem matujacy na czolo,brode i nos tez z nivea young "control shine" a na policzki krem nawilzajacy z Eveline "soft creme"... do tego nie uzywam zadnych podkladow ani nic tylko krem nawilzajacy i lekki podklad w jednym tez z nivea young "be beautiful" - on dopasowuje sie do kazdej karnacji, no i czasem musne sobie kulkami brazujacymi no i do demakijazu uzywam z ziaji plyn do demakijazu uniwersalny - i jestem bardzo zadowolona z efektow |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:18 pm Temat postu: |
|
|
Rowniez mam taki typ cery
I ja do mycia uzywam mydlo regulujace wydzielanie sie sebum firmy la roshe posay (nie wiem czy dobrze napisalam) ale w aptece na pewno babka bedzie wiedziala oco chodzi. Do tego krem matujacy nivea viseage. A do zmywania makijazu (do oczu) plyn z Gerniera natluszczajacy okolice oczu i normalizujacy, a do demakijazu twarzy (choc bardzo rzadko stosuje podklady, pudry itp.) tez z garniera mleczko do demakijazu zdo skory mieszanej. Czasami tez robie sobie maseczki, ale to zazwyczaj chodze na to do kosmetyczki, naklada mi wtedy kilka masek ktore maja na celu normalizowanie wydzielania sebum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|