Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Freya
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Cze 04, 2006 10:29 am Temat postu: Re: rozjasnianie |
|
|
margaritka87_87 napisał: | jezeli ktos ma blond wlosy a chcialby miec jasniejsze to wystrczy przebywac duzo na sloneczku, wowczac wlosy sie rozjasniaja naturalnie bez zadnych jakichs farb:)
osobiscie uwazam ze sloneczko duzo daje |
Nie koniecznie..
Gdy przebywam długo na słońcu to moje włosy robią się żółte..
a tego niecierpie!
Olka to proszę prześlij mi "przepis" na e-mail'a |
|
Powrót do góry |
|
|
|
smerfetka
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 1:02 pm Temat postu: Wypadające włosy |
|
|
Czy znacie moze powod wypadania włosów? I jaki jest skuteczny sposob zeby przestały wypadac ? Jak narazie stosuje skrzyp polny i pokrzywe.Miałam robione badania i wszystkie wyszly dobrze..Wiem ze mam lamblie , czy to moze byc powodem? Dodam ze choruje na celiakie i musze stosowac diete bezglutenowa ( nie moge zbóż ) i zdarza mi sie zjesc cos nie swiadomie gdyz producenci ukrywaja gluten ....Prosze o szybka odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
behemoth
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 1:22 pm Temat postu: |
|
|
Ha. Mi też wypadają. Mimo, że nie mam ani lamblii, ani celiakii. Już mam tego dość. Coraz częściej odnoszę nieodparte wrażenie, iż niedługo wyłysieję, bo mam tych włosów coraz mniej, i nie mogę znaleźć przyczyny. Czy to chodzi o brak jakichś składników budujących włosy, czy może o coś zupełnie innego? Niech ktoś odpowie coś w tym temacie i poradzi co robić, bo oszaleję ^^" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 10:05 pm Temat postu: |
|
|
Jak juz w innych postach pisałam Revalid, H-Pantoten oraz cynk i żelazo;) _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olci@
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 11:02 am Temat postu: wypadajace wlosy |
|
|
mam 17lat i bardzo wypadaja mi wlosy, a i tak mam ich nie za duzo, sa rzadkie ograniczylam prostowanie (prostuje tylko grzywke), ale to nic nie pomoglo nadal wypadaja czy sa jakies skuteczne kosmetyki na to albo jakies witaminy
---edit by emilka---
przenoszę do odpowiedniego działu i przyłączam do tematu, o takim samym problemie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 12:51 pm Temat postu: |
|
|
własnie chciałam załozyc taki sam temat..mi tez ost. wypadaja garsciami włosy az czasem sie boje ze moze chora jestem na cos?
bardzo dobrze sie czuje,wiec dlaczego wypadaja? Wiem ze to normalne jak człowiek traci od kilku do kilkunastu włosow dziennie,ale czy mozliwe zeby po umyciu wypadały garsciami?ehh...ponawiam pytanie kolezanki i czekam na jakies sugestie
Ahaaa słyszałam ze jedzenie ryb wzmacnia włosy,ale ja nie lubie ich.moze sa jakies inne sposoby? pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 3:07 pm Temat postu: |
|
|
dopiero utrata ponad 100 włosów dziennie jest niepokojącym objawem
przyczyny mogą być różne. z tych nie-genetycznych to np:
nieodpowiednia dieta: brak żelaza, cynku, witamin, niedobory białkowe, aminokwasowe
nieodpowiedni tryb życia: nerwica
zaburzenia hormonalne
zaburzenia w działaniu tarczycy
ciągłe związywanie w "konski ogon", koki itp, prostowanie, częste suszenie suszarką, farbowanie, lakiery do włosów
no i choroby skóry głowy: łuszczyce, łupież itp, ale to się da zauważyć
jak jest to niepokojące, to warto sie poradzić dermatologa. z preparatów to może właśnie skrzyp polny, żelatyna podobno wzmacnia włosy i paznokcie, ja polecam szampon z rzepy (śmierdzi, ale jest dobry). to tak na szybko. jak coś sobie jeszcze przypomnę, to dodam
aha, moja koleżanka kupiła sobie któryś z produktów vichy decros, ale nie wiem, czy podziałało. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 3:51 pm Temat postu: |
|
|
to ja farbuje włosy co 3m-ce i susze co 2 dni byc moze dlatego..a branie witamin Centrum czy jakichkolwiek bedzie na miejscu? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Lip 24, 2007 5:20 pm Temat postu: |
|
|
można spróbować ja stosowałam kiedyś centrum i chyba pomogło. teraz łykam wit A+E, ale sama się zastanawiam czy nie brakuje mi cynku i żelaza :/ _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
halo
|
Wysłany: Sro Lip 25, 2007 11:13 am Temat postu: |
|
|
powodów wypadania jest pewnie z tysiąc, więc moge tylko napisać co mi osobiście pomogło.
Włosy zaczęły mi wypadać jakiś rok temu i straciły chyba z połowę objętości, na szczęście udało mi się to zahamować i wracają powoli do dawnego stanu.
Po pierwsze:
korzystając z sezonu letniego zupełnie zrezygnowałam z suszarki ( w zimie suszyłam codziennie...)
Moje lekarka poleciła mi tabletki Merz Spezial Dragees (działają, bo dzięki nim poprawiła mi sie też skóra), oraz kosmetyki Botea. (mozna je kupić w sklepach fryzjerskich, szampon cos koło 25zł a ampułki do wcierania chyba z 40). Efekt był widoczny, nie wiem czy bardziej dzięki tabletkom czy botei, ale było dużo lepiej.
I chyba najwazniejsza rzecz: zastanawiałam sie długo od czego mi wypadaja i analizując wszystko zauważyłam że wypadanie nasila sie w okresach kiedy nie układa mi się w związku !!! Czyli reakcja na stres...
Pomyślałam sobie że nie ma sensu tak przeżywać i absolutnie nie mam zamiaru tracić włosów przez jakiegoś faceta
I momentalnie włosy przestały mi wypadać
Tzn wypadają ale w dopuszczalnych ilościach
Chyba jednak wszystkie choroby mają swój początek w psychice... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|