Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paula1230
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Sie 18, 2013 6:38 pm Temat postu: |
|
|
najlepiej użyć peelingu
----usuń odnośnik do strony w podpisie----tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
janette Spamer
|
Wysłany: Pon Mar 24, 2014 10:56 pm Temat postu: |
|
|
nawet przy depilacji laserowej mogą pojawić się włoski, które wrastają. Wiele kosmetyczek mi powiedziało, że w niektórych salonach te zabiegi wykonuje się dość tanio ale za to ze słabszą skutecznością i mniej więcej po 6 miesiącach włoski zaczynają znów rosnąć i to niestety bardzo boleśnie wrastać. Mi wrastały jak używałam tylko depilatora, ale zadziałał u mnie balsam przeciw wrastającym włoską: [reklama] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cukiereczek99
|
Wysłany: Nie Lis 09, 2014 11:35 am Temat postu: Re: Wrastające włoski |
|
|
Misiaskce napisał: | mam mały problem :/
jakies pół roku temu zaczeły mi wrastac włoski w skóre na nogach.
teraz mam blizny w postaci kropeczek a włoski nadal wrastają tworzą mi się rany a następnie właśnie blizny...
niewiem już co mam robić.
probowałam najpierw pilingu a pozniej robiłam okłady z rumianku, troche pomogło ale nie do końca |
Przede wszystkim zacznij używać pilingów. Zapobiegają one wrastaniu włosków w skórę. Możesz tez pomyśleć o innej metodzie depilacji skora ta Ci nie służy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Agata1966
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2014 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam problem z wrastaniem włosków jak często się golę. Im rzadziej tym mniej ta skóa jest u mnie podrażniona. Może warto zmienić to w sobie? Wiem, że ciężko wytrzymał z długim zarostem, też kobietą jestem, ale się da, tym bardziej w okresie jesienno zimowym. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2014 11:11 pm Temat postu: |
|
|
Ale peelingi Ci nie pomagają ??
Jasne że na zimę można się "zapuścić" ale wg mnie warto się golić nawet dla samej siebie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Lili29
|
Wysłany: Sob Cze 29, 2019 3:39 pm Temat postu: |
|
|
proponuje przetestuję krem do depilacji Veet, nie podraznia fajnie nawilża i przede wszystkim włoski nie wrastają. Ja stosuję do skóry wrażliwej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kolędra
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Paź 03, 2019 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Peelingi pomagają ale jeśli ma sie słabe włoski i jednoczesnie mocną skórę to takie peelingi nic nie dają. Nawet jeśli zrobimy sobie peeling to włosek potrafi wrosnąć. Szczególnie bolesne jest to w okolicach bikini.
Polecam wziąc pod uwagę depilację laserem, dzięki temu włoski przestaja odrastać na stałe i mozna się ich pozbyć na długo. Teraz jest idealny czas na takie zabiegi z uwagi na to, ze nie ma słońca, a skórę trzeba przez jakiś czas trzymać z dala od słónca po wykonaniu zabiegu.
Mogę polecić dobry gabinet w Warszawie:
https://easywaxing.pl/pl/zabiegi/depilacja-laserowa/fotodepilacja-ipl
W dobrej cenie mają tam pakiety ipl, z każdym kolejnym zabiegiem włosków jest coraz mniej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|