Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 8:20 pm Temat postu: Wspomagacze w uczeniu |
|
|
Jako że muszę teraz duzo rzezy wkuc do głowy... kupiłam sobie specyfik zwany plusssz active koncentracja ale zastanawiam sie na ile to faktycznie dziala a na ile to psychika?! Co moge jeszcze stosowac? Troche malo czasu bo zostaly mi trsozke ponad 2 tygodnie do nauczenia sie tego... myslicie ze to pomoze cokolwiek.
Dodam tylko ze mam spore problemu z uczeniem sie na pamiec, zawsze mialam... mam umysl malo humanistyczny i nie ma nic gorszego dla mnie jak kucie na pamiec czegokolwiek... a niestety to musze wykuc nie ma rady Poradzcie cos _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 8:56 pm Temat postu: |
|
|
sprawdź co jest w składnikach- może pomoże Ci dodatkowo magnez. koleżanka też brała Lecytynę w tabletkach- jej podobno pomogła
możesz też spróbować tabletek Sesja.
ja nigdy niczego nie brałam także nie wiem co działa
poza tym najlepiej uczyć się w godzinach dla siebie odpowiednich. dla niektórych jest to poranek, innym łatwiej przychodzi nauka wieczorem lub koło północy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Glownie tam sa jakies witaminy Magnez i kofeina...
To niby ma pomoc... moze sporoj ejeszcze z ta lecytyna _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaliksa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 11:58 pm Temat postu: |
|
|
Odradzam wlewanie w siebie napojów typu redbull - bez dodatkowego wysiłku niszą nam tylko organizm. Magnez, lecytyna jak najbardziej usprawnia myślenie. U mnie jednak najlepiej sprawdzał się spacer i odpowiednie przerwy w nauce. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Krysia-Zdzisia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lut 04, 2010 2:18 pm Temat postu: Wspomagacze w uczeniu |
|
|
Pewnie juz po nauce, w koncu te 2 tygodnie dawno temu minely, ale ja jak pamietam to wspomagalam sie witaminkami rozpuszczalnymi i dzialalo, a do tego sporo zielonej herbaty z cytryna i miodem, no i od czasu do czasu kawa z mlekiem, i najwazniejsze, nei wiem dlaczego, ale musialam do nauki miec miske czegos do przegryzaienia, wtedy taka nauka przynosila jakies rezultaty , w tym roku moj brat mial pierwsza sesje i kupilam mu multitabs activ power, podobno calkiem niezle smakuje, a on do tego stosuje co jakis czas krotki spacer, mowi, ze wtedy odswieza mu to umysl |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Daria69
|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 10:46 am Temat postu: co na to pani psycholog - ostatnio bylam na takim spotkaniu |
|
|
mózg pracuje na tlenie i cukrach, dlatego warto przed egzaminem rano zrobic sobie nawet 5 minutowe bieganie i zjesc jakies cukry proste - np wingorna, rodzynki warto miec w kieszeni.
podobnie jak sie uczysz - wietrz pomieszczenie, nie głodz sie i nie odchudzaj w tym czasie.
i warto pomyslec o kwasach omega - mozg sie z nich sklada, wiec pijmy tran kochani |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Krysia-Zdzisia
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Widze, ze znalazlas dla siebie sposob , kazda metoda dobra, byleby bylaby skuteczna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ginngersa
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 7:55 pm Temat postu: Re: co na to pani psycholog - ostatnio bylam na takim spotka |
|
|
Daria69 napisał: | mózg pracuje na tlenie i cukrach, dlatego warto przed egzaminem rano zrobic sobie nawet 5 minutowe bieganie i zjesc jakies cukry proste - np wingorna, rodzynki warto miec w kieszeni.
podobnie jak sie uczysz - wietrz pomieszczenie, nie głodz sie i nie odchudzaj w tym czasie.
i warto pomyslec o kwasach omega - mozg sie z nich sklada, wiec pijmy tran kochani |
racja z tymi omega 3 bo odkąd biorę multi tabs omega 3 complex to zauważyłam znaczną zmianę na lepsze w moich chwiejnych nastrojach tzw. fochach! jak to moje kochanie mówi nie popadam już w "skrajności" no i musze przyznać ,że na PMS jest super jeśli chodzi o psychikę. Ostatnio gdzieś na necie wyczytałam ,że właśnie omega 3 zapobiega depresji, więc mam zamiar zażywać jak najdłużej żeby na stare lata być w "normie" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Krysia-Zdzisia
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 5:46 pm Temat postu: |
|
|
Hm a jak dlugo bierzesz te multitabsy, ciekawa jestem po jakim czasie stwierdzilas, ze naprawde pomagaja . Ja z tych witamin znam troche inne preparaty, zreszta pisalam o tym wyzej. Wydaje mi sie, ze zmiany nastroju zdecydowanie maja podloze hormonalne, a depresja spowodowana jest brakiem slonca. Tak sobei mysle, ze jak pojawi sie wiosna, to znikna wszystkie nasze problemy i male koszmarki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|