FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Garrett
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2007 5:14 pm Temat postu: Wstrząs mózgu - skutki |
|
|
Witam.
Jakieś dwa i pół miesiąca temu miałem wypadek, w wyniku którego doznałem "silnego" wstrząsu mózgu. Do teraz mam dość poważne problemy z pamięcią, koncentracją. Tzn. Byłem w szpitalu tydzień i nie pamiętam nic z tego, zresztą trudno powiedzieć żebym z tych ponad dwóch miesięcy cokolwiek pamiętał. A jeżeli coś już pamiętam to tak jakby to było bardzo dawno temu albo jakby się działo we śnie. Byłem z tym u dwóch neurologów. Przy czym jeden z nich twierdził że to normalne że nic nie pamiętam, natomiast drugi z nich stwierdził, że to dziwne. Miałem tomografię głowy ale ona nic nie wykazała. Dodam jeszcze, że miałem jakiegoś krwiaka na mózgu który się wchłonął. Dlatego też chciałbym zapytać czy to normalne, a jeżeli tak to jak długotrwałe mogą być tego skutki, bo od września zaczynam klasę maturalną i strasznie mnie to niepokoi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nedrin
|
Wysłany: Sob Sie 18, 2007 3:02 pm Temat postu: |
|
|
Chętnie udzielę odpowiedzi natury farmaceutycznej, jednak to jest pytanie strychte medyczne i jeśli na forum nie ma lekarza medycyny o tej konkretnej specjalizacji, to raczej ciężko będzie cokolwiek napisać, co nie byłoby podszyte domniemaną racją.
Zobacz może na tym forum:
link został usunięty - nie reklamujemy konkurencji;) -- emilka
Lub też zadaj pytanie w przychodni wirtualnej:
helloween- link usuwam i dostosuj sie do regulaminu. Nie umieszczamy linkow reklamowych ani w postach ani w podpisie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Iwa Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 9:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
ja miałam wstrząśnienie mózgu i skutki, tzn bóle i zawroty głowy odczuwam już 2,5 roku. Każdy człowiek reaguje inaczej. Jeśli to było bardzo ciężkie i jeszcze ten krwiak, to może naprawde długo potrwać. Musisz bardzo uważać. Ja brałam Vinpocetine i inne leki poprawiające ukrwienie mózgu i bodajże też pamięć.
Życzę powodzenia... _________________ Nie poddaj się... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|