Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alicja_wroc
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
witam, jak kazdy z forum mam podobny problem...w niedziele tj z 18 na 19 imprezowałam ze znajomymi...skutkiem tego był upadek do tyłu z murka wysokości 1,55 metra...nie pamietam nic gdyz byłam pod wpływem alkoholu...z opowiadań wiem ze spadłam do tyłu a przy samym upadku obrócilam głowe i uderzyłam nia w beton...rozwaliłam całe czoło z lewej strony, guza miałam jak balon...pamietam nasteony poranek, wstałam bez kaca bez niczego czułam sie w miare dobrze do czasu az nie wyszłam z domu...mialam nudnosci, zawroty głowy, nie wiedziałam co ze soba zrobic tak starsznie sie czułam...pojechalam na przesiwtlenie potem do szpitala na obserwacje na trzy dni...okazało sie że mam wstrząśnienie mózgu, guza i rane<zreszta tego guzka mam do tej pory, malutki juz ale nadal jest> i złamana podstawe czaszki a dokładniej złamanie wyrostka sutkowatego...tak wykazałą tomografia....co najdziwniejsze po prawej stronie z tyłu głowy a upadek był do tyłu a uderzenie z przodu po lewej stronie...głowa praktycznie mnie nie bolała, miałam skurcze , ciśnienia i takie dziwne kłucia i praktycznie miałam wstrzas mózgu bez bólu głowy....od 18 stego mineło troszke czasu, raz tylko bolała mnie mocno głowa ale wziełam prochy jakie przepisali mi w szpitalu i pomału przeszłó...wczoraj odważyłam sie wyjśc pierwszy raz na piwo po tym wszytskim, znudziło mi sie juz siedzenie w domu, a dziś mam małego kaca i do tego wrócił ten strszny i dziwny ból i te kłucia...to napewno nie od kaca i napiszcie prosze ile czasu nie powinno sie pic alkoholu po takim incydencie i jakie ogólnie sa skutki wstrzaśnienia mózgu i zlamania wyrostka sutkowatego??? słyszałam ze po wstrzaśnienu może czasem dojśc do padaczki i jakos może odbić się to w przyszłóści...
Pozdrawiam i zycze zdrówka!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agak
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 1:26 am Temat postu: |
|
|
Moja mama potknęła się i upadła,rozcięła głowę i czoło,miała zawroty głowy i wymioty.Domyślam się że miała wstrząśnienie mózgu .Na drugi dzień całe prawe oko zrobiło się fioletowe.Do lekarza nie poszła bo mówi że nic jej nie jest,ale ja w to nie wierzę.Ja jej zaprowadzić nie mogę bo ona jest za granicą i nikogo nie słucha.Jak jej mogę pomóc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 7:32 am Temat postu: |
|
|
agak
We własnym zakresie nic nie zrobisz na odległość.Każdy taki uraz jest wskazaniem do wizyty u lekarza.A objawy opisane wskazują,że koniecznie. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agak
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 3:43 pm Temat postu: |
|
|
.Śliczne dzięki,ale niektórych osób nie da się przekonać do wizyty u lekarza.Mam tylko nadzieję że będzie dobrze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 12:05 am Temat postu: |
|
|
agak
ale my tu nic nie zrobimy. tak jak napisał carboczar objawy wskazują na wstrząśnienie mózgu- każde takie podejrzenie musi być skonsultowane z lekarzem.
niestety ani Ty ani my nie zrobimy tego za Twoją mamę. wiem, że łatwo pisać ale ona jest dorosła i odpowiedzialna za siebie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|