Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gayver
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 8:56 am Temat postu: Wszawica u dziecka |
|
|
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu mój najmłodszy syn dziwnie się drapie. Po zbadaniu objawów domowymi metodami doszliśmy do wniosku iż prawdopodobnie to wszy. Pochodzimy z małej miejscowości gdzie wszystko się roznosi, dlatego chciałabym sprobować jakichś domowych środków lub dostępnych bez recepty. W sieci czytałem trochę o tym i wpadłem na stronę. Czy ktoś miał z nim styczność lub czy może polecić coś co działa?
link usuwam. to nie miejsce na reklame.
wind of hope |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Sty 28, 2013 10:13 pm Temat postu: |
|
|
W aptece jest kilka preparatów na wszy (w szamponach). Bez problemu kupisz bez recepty.
Wszy to przecież nic takiego;).Zdarza się . Warto zastosować szampon u całej rodzinki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
primaverka
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 10:42 am Temat postu: |
|
|
na pewno w aptece bez problemu można dostać specjalne szampony |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drdree
|
Wysłany: Sro Wrz 20, 2017 1:58 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli dziecko przyniosło do domu wszy, to kurację musi przejść cała rodzina, aby leczenie było skuteczne. Wszawica jest dość podstępna i wstydliwa, czasem dzieci nie chcą się do niej przyznać. Na szczęście trudno nie zauważyć objawów. Warto poczytać więcej, jak uchronić się przed wszami: http://www.kobiety.pl/zdrowie/wszy-i-wszawica-wstydliwy-temat
Mój bratanek przyniósł kiedyś wszy z przedszkola, w domu kwarantanna na tydzień, nie można było ich odwiedzać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaffka
|
Wysłany: Pon Gru 11, 2017 11:45 am Temat postu: |
|
|
I nas niestety to paskudztwo spotkało, w przedszkolu się szybko to rozniosło, na szczęście parasidose szybko zadziałało i nawet mój astmatyk mógł tego używać, bo wiem że nie wszystkie tego typu specyfiki się nadaja dla dzieci z astmą |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tinny
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2018 8:26 pm Temat postu: |
|
|
O tyle dobry preparat, że działa szybko i wystarczy go zastosować raz. Znam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rezolutna_dziewczynka
|
Wysłany: Czw Sty 24, 2019 11:07 pm Temat postu: |
|
|
U nas niestety temat na topie, od innych mam wiem że znów wszy się pojawiły w grupie syna, też słyszałam dobre opinie o tym parasidose, wiem że może być używany też u astmatyków i nie ma tych środków biobójczych w składzie które często podrażniają skórę. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Wto Mar 19, 2019 3:02 am Temat postu: |
|
|
Jasne, pozbyć się wszy to jedno, ale warto też zabezpieczyć głowę dziecka przed kolejnym, ewentualnym "atakiem". U nas sprawdza się Pipi Nitolic Prevent Plus, w formie sprayu, psikam po każdym myciu i jest spokój. A wiem, że w szkole był problem z wszawicą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|