Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2019 9:31 am Temat postu: Wybór łóżka do sypialni |
|
|
Rozglądam się obecnie za jakimś porządnym łóżkiem do sypialni. Gdzie polecicie kupić?
I na jakie rzeczy warto zwrócić uwagę przy zakupie? Aktualnie śpimy na kanapie ale czas na nowe łóżko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
natalia399
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2019 11:25 am Temat postu: |
|
|
Najważniejsza tutaj będzie chyba wielkość łóżka. Najbardziej optymalnym i najchętniej wybieranym rozwiązaniem są łóżka do sypialni o wymiarach 160×200 cm (w naszej ofercie znajdziecie także te o wymiarach 180×200 i 200×200 cm). W przypadku użytkowania przez dwie osoby, powierzchnia spania każdej z nich mieści się w granicach 80 cm. To wystarczająco dużo, aby zapewnić użytkownikom odpowiednią ilość przestrzeni do zajęcia wygodnej pozycji ciała podczas snu. Przy takim łóżku można z powodzeniem zmieścić w sypialni stoliki nocne czy kilka dodatkowych mebli. Jeśli zastanawiasz się nad sklepem, polecam to miejsce: https://meblearkadius.pl/tag/lozka-bez-zaglowka/ - w dobrej cenie mają w nim meble do sypialni bez zagłówka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Joaska78
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2019 10:56 am Temat postu: |
|
|
Myślę, że najważniejsza jest powierzchnia do spania, jeśli masz dużą sypialnię to polecam Ci zakupić łóżko o wymiarach 180x200, a nawet 200x200. Nie wiem jaką powierzchnię do spania masz aktualnie, ale według mnie im więcej miejsca, tym lepiej. Druga sprawa to twardość materaca, choć z tym teraz nie ma takiego problemu, bo można zamowić materac dzielony, jedna strona jest twardsza od drugiej. Ostatnio kupowałam narożnik w Wiki Meble https://www.wikimeble.pl/MEBLE_TAPICEROWANE/NAROZNIKI ale widziałam, że mają w ofercie też łóżka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wixnia
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2019 10:13 pm Temat postu: |
|
|
ikea, agata |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Mestia
|
Wysłany: Sob Mar 30, 2019 12:26 am Temat postu: |
|
|
Samo łóżko nie jest tak ważne, jak odpowiednio dobrany materac. Ja się sporo naszukałam, naczytałam się i im więcej czytałam, tym miałam wrażenie, że wiem mniej Znajomi polecili mi firmę Sheepo, sami od niedawna mają materac od nich i są zadowoleni. Moje problemy z kręgosłupem wymagały odpowiednio dobranego materaca, przyznaję, że obawiałam się kupić przez internet, ale przekonała mnie możliwość miesięcznego testowania. Postawiłam na materac sprężynowy Norbert, z dodatkową warstwą maty kokosowej, dzięki której materac jest odpowiednio twardy, a jednocześnie bardzo wygodny, ugina się tylko w miejscu nacisku. Szczerze? Nie pamiętam kiedy tak wygodnie spałam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pawel34
|
Wysłany: Sob Cze 22, 2019 10:19 pm Temat postu: |
|
|
My wybraliśmy łóżko o wymiarach 180x200 mniejsze w ogóle nie wchodzi w grę Bardzo fajnie pomyślane, bo jest z podnoszonym stelażem i możemy tam schować pościel na zmianę i koce. Razem z materacem wyniosło mnie tylko 979 zł, bo akurat jest promocja. Kupowaliśmy przez internet w sklepie akord. Bardzo dobre jakościowo meble i super ceny. Wzięliśmy to łóżko na próbę i teraz zamawiamy sobie od nich jeszcze komodę https://sklep.akord.net.pl/55-komody-rtv |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roman77
|
Wysłany: Pią Lip 19, 2019 7:19 pm Temat postu: |
|
|
I bardzo dobrze. Przecież dzisiaj jesteście w stanie zaaranżować mieszkanie zgodnie ze swoim pomysłem i właśnie w taki sposób powinniście zrobić. Co do dobrych sklepów, to na pewno warto zajrzeć do https://nowameblarnia.pl/lawki i tam poszukać czegoś idealnego dla siebie. Jeśli zastanawiacie się, co będzie dla Was najlepsze, to zawsze możecie skorzystać ze wsparcia ich projektantów. To niezwykle wygodna rzecz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|