Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Wyciek z piersi - mleko?

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolina
Gość

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 2:33 pm    Temat postu: dziekuje Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki wielkie,
O tym teście laboratoryjnym już myślałam ale niestety kosztuje aż 60 zł a wyniki są dopiero za tydzień... więc póki co poczekam jeszcze trochę i zrobie sobie test z apteki, w końcu na wszystkich ulotkach do testów napisane jest iż posiadają 98% skuteczności wiec... wiesz najbardziej męcząca jest ta niekończońca się niewiedza... nieby coś z moim cialem jest nie tak :nie dostaje okresu mam "wycieki" z piersi jednocześnie wystkie badania mam wzorcowe i testy wychodzą negatywnie...
Powrót do góry
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 2:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem gdzie mieszkasz. jesli w wiekszym miescie lub w poblizu to poszukaj tanszego laboratorium. ceny zaczynaja sie juz od 15 zl. to prawie tyle co test w aptece a laboratorium daje calkowita pewnosc. zadbaj o siebie. zajmij sie swoim zdrowiem. owszem -czasem wydaje sie ze lepiej nie wiedziec ale prawda jest taka ze bez wzgledu na to czy wiesz czy nie problem jest i nie zniknie. mysle ze lepiej wiedziec i kontrolowac wlasne zdrowie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 2:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydzielina z sutków nie zawsze oznaczą ciążę lub raka sutka.

Arrow Jeżeli masz zaburzenia pracy hormonu tarczycy możesz mieć objawy m.in. takie jak właśnie spóźnianie się miesiączki i wyciekająca wydzielina z sutków.

Arrow Jeżeli przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne.

Arrow Czasami przy zażywaniu różnych leków, możesz mieć takie objawy, np. nawet przy zażywaniu leków uspokajających.

Arrow Może to być torbielowato-włóknista choroba sutka

Więc niech ginekolog Cię nie straszy. Jeśli nawet to byłaby choroba to raczej o łagodnym przebiegu. Wydzielina z sutka wcale nie musi być oznaką czegoś bardzo złego.

Ale nie zaszkodzą badania piersi, tj. mammografia, biopsja cienkoigłowa lub ultrasonografia. Biopsja i ultrasonografia to dokładniejsze badania.

Moim zdaniem, nie jesteś w ciąży, mimo że nie masz miesiączki, skoro jeszcze tetsy robiłaś i wyniki były negatywne.
Powrót do góry
karolina
Gość

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 3:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak rozumiem, zrobie sobie (bez względu na koszty) ten test laboratoryjny tak dla spokoju umysłu...zeby jedna przyczyne chociaz wykluczyc...a co do tych innych powodów, to także musze je niestety wykluczyć: nie biore żadnych leków, tabletki przestałam brac miesiac temu, zrobilam sobie takze badania tarczycy i proby hormonalne... i wszystko w normie
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 18, 2006 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja podałam niektóre przyczyny wydzieliny z sutka.
Może być to coś innego. Nie wiem co, nie jestem lekarzem.

Muszę poszukać coś więcej na ten temat. Podam informacje na forum.

Ale badania piersi też sobie zrób.

Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
karolina
Gość

PostWysłany: Pon Sie 21, 2006 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

umowilam sie na po-jutrze z lekarzem wiec tak naprade wszystko powinno sie okazac za kilka dni... dzieki za uspokojenie... ale gdybyscie mialy jeszcze jakies wiadomosci to bede wdzieczna za wszelkie informacje ... goraco pozdrawiam XXX
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2