Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolina Gość
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 2:33 pm Temat postu: dziekuje |
|
|
Dzięki wielkie,
O tym teście laboratoryjnym już myślałam ale niestety kosztuje aż 60 zł a wyniki są dopiero za tydzień... więc póki co poczekam jeszcze trochę i zrobie sobie test z apteki, w końcu na wszystkich ulotkach do testów napisane jest iż posiadają 98% skuteczności wiec... wiesz najbardziej męcząca jest ta niekończońca się niewiedza... nieby coś z moim cialem jest nie tak :nie dostaje okresu mam "wycieki" z piersi jednocześnie wystkie badania mam wzorcowe i testy wychodzą negatywnie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 2:51 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem gdzie mieszkasz. jesli w wiekszym miescie lub w poblizu to poszukaj tanszego laboratorium. ceny zaczynaja sie juz od 15 zl. to prawie tyle co test w aptece a laboratorium daje calkowita pewnosc. zadbaj o siebie. zajmij sie swoim zdrowiem. owszem -czasem wydaje sie ze lepiej nie wiedziec ale prawda jest taka ze bez wzgledu na to czy wiesz czy nie problem jest i nie zniknie. mysle ze lepiej wiedziec i kontrolowac wlasne zdrowie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Wydzielina z sutków nie zawsze oznaczą ciążę lub raka sutka.
Jeżeli masz zaburzenia pracy hormonu tarczycy możesz mieć objawy m.in. takie jak właśnie spóźnianie się miesiączki i wyciekająca wydzielina z sutków.
Jeżeli przyjmujesz tabletki antykoncepcyjne.
Czasami przy zażywaniu różnych leków, możesz mieć takie objawy, np. nawet przy zażywaniu leków uspokajających.
Może to być torbielowato-włóknista choroba sutka
Więc niech ginekolog Cię nie straszy. Jeśli nawet to byłaby choroba to raczej o łagodnym przebiegu. Wydzielina z sutka wcale nie musi być oznaką czegoś bardzo złego.
Ale nie zaszkodzą badania piersi, tj. mammografia, biopsja cienkoigłowa lub ultrasonografia. Biopsja i ultrasonografia to dokładniejsze badania.
Moim zdaniem, nie jesteś w ciąży, mimo że nie masz miesiączki, skoro jeszcze tetsy robiłaś i wyniki były negatywne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolina Gość
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 3:24 pm Temat postu: |
|
|
tak rozumiem, zrobie sobie (bez względu na koszty) ten test laboratoryjny tak dla spokoju umysłu...zeby jedna przyczyne chociaz wykluczyc...a co do tych innych powodów, to także musze je niestety wykluczyć: nie biore żadnych leków, tabletki przestałam brac miesiac temu, zrobilam sobie takze badania tarczycy i proby hormonalne... i wszystko w normie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 18, 2006 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja podałam niektóre przyczyny wydzieliny z sutka.
Może być to coś innego. Nie wiem co, nie jestem lekarzem.
Muszę poszukać coś więcej na ten temat. Podam informacje na forum.
Ale badania piersi też sobie zrób.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karolina Gość
|
Wysłany: Pon Sie 21, 2006 7:32 pm Temat postu: |
|
|
umowilam sie na po-jutrze z lekarzem wiec tak naprade wszystko powinno sie okazac za kilka dni... dzieki za uspokojenie... ale gdybyscie mialy jeszcze jakies wiadomosci to bede wdzieczna za wszelkie informacje ... goraco pozdrawiam XXX |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|