FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marija333
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 12, 2011 6:30 pm Temat postu: Wyciskanie pryszczy i wągrów- czy to może być nałóg? |
|
|
Błagam, pomóżcie. Moja koleżanka z pracy ciagle ma na twarzy jakieś czerwone plamki. Zawsze myślałam, że to może jakaś alergia czy coś. Ale przyłapałam ją kiedyś w łazience na wyciskaniu sobie wągra z nosa! I już wszystko zrozumiałam. Później owiedziała mi, że nie potrafi tego nie robić. Ze jak cś widzi to musi to wycisnąć, bo inaczej czuje, że ta maź w jej ciele jej przeszkadza. Czy to moze być jakiś nałóg? Jak mogę jej pomóc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 3:51 pm Temat postu: |
|
|
marija333, ja osobiście uważam, że tak, może być to pewnego rodzaju nałóg - tak jak obgryzanie paznokci czy zdrapywanie strupków bezustannie, niektóre rzeczy, czynności, które człowiek musi wykonywać i nie może się od nich uwolnić można nazwać nałogiem jak możesz koleżance pomóc ? no nie wiem, to jest dość trudna sprawa .. hm .. a koleżanka nie stosuje żadnych maści, nie odwiedza dermatologa ? _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skakanka
|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2011 4:52 pm Temat postu: |
|
|
plus123, zgadzam się z Tobą, z tym, że wszystkie te czynności, prócz powtarzalności i pewnego przymusu ( nerwica natręctw?), mają jeszcze jedna cechę wspólną: bolesność. A to już wskazuje na pewien rys masochistyczny i wysłanie do dermatologa niewiele pomoże.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
majorka
|
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 4:36 pm Temat postu: |
|
|
mam ten sam problem, jak mi tylko wyskoczy czy cos widze zaraz musze wycisnac , ale nie raz jak postanowilam ze ostawie to niech samo zginie czasem mi sie udalo wiec mozna.
ale nie wypieram ze mam ten sam problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|