Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
szabranito
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 2:05 pm Temat postu: wydalany kał razem z krwia |
|
|
mam prooblem wydalilem juz dwa razy kał razem z krwia. Krwi było dosyc duzo i była ona jasnego koloru i raczej swierza. Nie wystepuja u mnie zadne bole. Co mogło spowodowac taki proces i jaka moze byc przyczyna. Z góry dziekuje za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 5:47 pm Temat postu: |
|
|
Mogą to byc bakterie lub inne nieciekawe dolegliwości jelita. Udaj się i to KONIECZNIE do lekarza. Pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 7:47 pm Temat postu: |
|
|
jak kal jest prawidłowej konsystencji (nie biegunkowy), to to może być coś z jelitem grubym, więc tak jak radzi Gonzi - do lekarza! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Haletha
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 2:46 pm Temat postu: |
|
|
U osób starszych, bądź często przesiadujących na zimnym wilgotnym podłożu mogą tak wyglądać objawy dolegających hemoroidów. Chyba nawet nie musi to boleć. Niezależnie zresztą od przyczyny - lekarz i tak będzie potrzebny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wi$ienka
|
Wysłany: Sro Wrz 19, 2007 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Nie znam sie na tym, ale moja przyjaciolka tez oddawala kal razem z krwia i moze nie jest to pocieszajace ale miala problemy z jelitem i byla ponad miesiacem w szpitalu. Brala sterydy od ktorych strasznie spuchla, wlosy jej wypadaly itd. Teraz jezdzi na badania kontrolne i czasami jest dobrze a czasami zle... Sama u siebie zauwazylam, ze czasami jak oddaje kal to niewielka ilosc krwi jest ale to moze byc od tego,ze je sie pomidory itp.=) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 4:09 pm Temat postu: |
|
|
wi$ienka napisał: | Sama u siebie zauwazylam, ze czasami jak oddaje kal to niewielka ilosc krwi jest ale to moze byc od tego,ze je sie pomidory itp.=) |
z tym się Broń Boże nie zgodzę!!!
nie wmawiaj sobie takich bajek!! ja jak byłam na diecie pomidorowej (czytaj: jadłam dużo pomidorów) to tak nie miałam!! krwi podczas oddawania kału nie powinno byc w ogóle u osób zdrowych.... i pytanie moje kto się z tym zgodzi? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 20, 2007 4:27 pm Temat postu: |
|
|
Np JA. Jak sobie wyobrażasz wydalany pomidor? To oznacza że człowiek wogóle nie trwi tylko wszystko wydala. Zjesz banana i oddajesz zólty stolec?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
merlinos
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 7:37 pm Temat postu: |
|
|
Do jakiego lekarza mam sie udac jesli zauważyłam u siebie krew w kale- ostatnio bardzo duzo krwi. Czy trzeba miec skierowanie do Poradni chorób jelita grubego? Czy kolonoskopia boli?? jesli ktos wie prosze o pomoc!
Dodano po 1 minutach:
CZEKAM NA ODP! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 8:20 pm Temat postu: |
|
|
na początek udaj się do lekarza rodzinnego (tzw. ogólnego). powiedz mu co się dzieje. po poproś o skierowanie na badania ogólne krwi i moczu.
nie jestem pewna, ale z tego co pamiętam do poradni chorób jelita grubego trzeba mieć skierowanie. ale to pewnie będzie dopiero jak będziesz zdiagnozowany. może masz "po prostu" hemoroidy.
lekarz zajmujący się takimi problemami to proktolog- do niego chyba też trzeba mieć skierowanie.
co do kolonoskopii- nie wiem czy boli, nie jestem pewna ale chyba wykonują ją w znieczuleniu miejscowym (chyba, że coś pomyliłam). jest też szereg powikłań które mogą wystąpić po tym badaniu. ale na początek skontaktuj się z lekarzem rodzinnym- on Ci wszystko powinien wyjaśnić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
merlinos
|
Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 9:42 am Temat postu: |
|
|
dzięki za szybką odpowiedź, wizyta u lekarza rodzinnego już za mną- krew pobrana do analizy. Lekarz zlecił tez badanie na krew utajona w kale, próbke zaniosę jak się pojawi..
To wszystko to trochę dla mnie szok, bo ostatnio kilka osób z mojej rodziny zmarło na choroby jelitowe...małe przerażenie, ale nie ma co się bac tylko udac sie do lekarza!!! Jak bedą wyniki napisze co i jak dla tych bardziej strachliwych, pozdrawiam wszystkich na forum.
p.s Z wiosną chyba jakies nowe siły działają
Dodano po 1 minutach:
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|